fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Școala 13 și două clădiri din Cimitir vor fi renovate energetic

Încă trei clădiri publice din municipiul Sibiu vor fi eficientizate energetic din fonduri europene nerambursabile, prin PNRR. Investiția se ridică la peste 11,8 milioane de lei. Consiliul Local Sibiu a aprobat, în ședința din 29 mai, indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de renovare energetică la Școala nr. 13 de pe strada Lungă și la două clădiri administrative ale Serviciului de Administrare a Cimitirului Municipal.

Solicitare pentru 15 clădiri publice

Eficiența energetică a clădirilor publice a devenit o prioritate, fie că vorbim despre clădiri existente, care necesită reabilitare, fie despre clădiri noi, pe care le construim acum. Aceasta este importantă în primul rând pentru protejarea mediului, dar și pentru reducerea consumului de utilități și scăderea cheltuielilor. Lucrările la proiectele aprobate astăzi nu sunt unele de simplă anvelopare, ci presupun instalarea de mijloace alternative de producere a energiei electrice și termice, care nu afectează mediul înconjurător. În total, am solicitat finanțare nerambursabilă prin PNRR pentru 15 clădiri ale unităților de învățământ sau sedii ale serviciilor publice”, a explicat primarul Astrid Fodor, în ședința Consiliului Local.

Odată aprobată Hotărârea de Consiliu Local, urmează realizarea proiectului tehnic și contractarea execuției lucrărilor, prin procedură de achiziție publică. Lucrările prevăzute pentru cele trei clădiri sunt:

Școala nr. 13, de pe strada Lungă:

– Înlocuirea tâmplăriei exterioare

– Înlocuirea învelitorii acoperișului și reabilitarea sistemului de colectare a apei pluviale

– Pentru aportul de aer proaspăt în spaţiile interioare, se vor monta 11 recuperatoare de căldură cu aport de aer proaspăt 100% și funcție de free cooling.

– Instalarea a trei pompe de căldură aer-apă, iar caloriferele vechi vor fi înlocuite cu 55 de ventiloconvectoare

– Instalarea de panouri fotovoltaice care să producă energie electrică verde

– Modernizarea sistemului de iluminat public

– Crearea și punerea în funcțiune a unui sistem de management a utilităților în clădire

– Termoizolarea fațadelor cu vată minerală bazaltică, a subsolului și planșeului

Clădirea va fi consolidată și adaptată la cerinţele de securitate la incendiu.

Clădirile administrative de la Cimitir:

– Reabilitarea termică a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum, prin modernizarea instalațiilor, înlocuirea armăturilor cu robineți termostat și prin instalarea unor pompe de căldură aer-apă pentru încălzire și furnizare a apei calde. De asemenea, se vor instala panouri solare termice sau hibride pentru producerea de apă caldă.

– Modernizarea iluminatului din clădiri prin înlocuirea rețelei de alimentare și a vechilor corpuri de iluminat cu unele cu LED, inclusiv corpuri de iluminat cu senzori de mișcare/prezență pentru reducerea consumului de energie. Pentru producția de energie electrică, se vor instala panouri fotovoltaice.

Izolarea termică a clădirilor și a planșeelor peste ultimul nivel.

Etichete:

Recomandam sa citesti si