fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

SCJU Sibiu a crescut numărul de paturi pentru pacienții Covid -19 pozitivi care au nevoie de spitalizare

Trusă completă de instrumentar chirurgical, donată la SCJU Sibiu

În contextul înmulțirii cazurilor confirmate de Covid-19 din ultima perioadă, fapt care generează în mod implicit și o creștere a numărului pacienților cu SARS-CoV2 care au nevoie de spitalizare, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a făcut demersuri în vederea suplimentării numărul de paturi destinate acestora.

Ca urmare a demersurilor spitalului, Direcția de Sănătate Publică Sibiu a avizat modificarea structurii organizatorice temporare a SCJU Sibiu –  pentru perioada de funcționare ca spital de nivel I pentru pacienți, cazuri confirmate sau suspecte de Covid-19.

Astfel, conform noi structuri, pentru spitalizarea pacienților Covid non -ATI sunt disponibile:  92 de paturi în urma unei suplimentări cu 21 de paturi. 

  • Numărul de paturi din „zona roșie” crește de la 88 la 112;
  • Pavilionul Oftalmologie reintră în integralitate în „zona roșie”, urmând să deservească secția Clinică Boli Infecțioase.

Acestea sunt distribuite după cum urmează:

 

  • 45 paturi în Secția Clinică Boli Infecțioase;
  • 24 de paturi în Pavilionul Oftalmologie (administrează tot de Secția Boli Infecțioase)
  • 10 paturi Covid pentru specialitățile chirurgicale;
  • 13 paturi Covid pentru secțiile Obstetrică-Ginecologie.

 

Pentru spitalizarea pacienților Covid pozitivi care au nevoie de terapie intensivă, capacitatea de preluare din zona ATI Covid crește la 18 paturi în urma unei suplimentări cu 3 paturi.  Zona ATI Covid este localizată în structura modulară 2 a SCJU Sibiu.

Pentru Compartimentul ATI- Obstetrică Ginecologie sunt disponibile 2 paturi, la fel ca în structura anterioară. Acestea sunt destinate exclusiv compartimentului menționat.

Ca urmare a acestor modificări, Secția Oftalmologie a spitalului a devenit complet „roșie”, activitatea în această specialitate urmând a se desfășura exclusiv în Ambulatoriul spitalului (policlinica), până la o nouă modificare de structură.

Facem apel la cetățenii județului să acționeze responsabil, să respecte nasurile de siguranță și cele de igienă.

Etichete: