fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Scena Digitală – recunoscută cu premiul special UNITER

scena digitala

Platforma Scena Digitală lansată de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a câștigat în ultimul an de existență nu doar atenția publicului amator de teatru și artele spectacolului, ci și atenția juriului UNITER. Astfel, Scena Digitală primește în acest an Premiul special UNITER pentru meritul de a deveni prima platformă de acest gen creată de un teatru național din România, precum și pentru efortul de a populariza teatrul înregistrat și teatru-film într-o perioadă în care instituțiile de cultură nu și-au putut desfășura activitatea.

Lansată în iulie 2020, platforma Scena Digitală aduce lunar iubitorilor de arte ale spectacolului peste 30 de spectacole de teatru, teatru-film și filme ale Naționalului sibian. TNRS devine, astfel, primul teatru național din România cu o platformă integrată video-on-demand, care poate fi accesată pe bază de abonament sau bilet individual. Spectacolele găzduite de Scena Digitală (www.scena-digitala.ro) sunt înregistrate în condiții de calitate HD a sunetului și a imaginii și sunt subtitrate în engleză sau în română, în cazul spectacolelor produse de Secția Germană TNRS.

„Conferința iraniană” – produs special de Castel Film Studios pentru Scena Digitală

După premiera la scenă din 13 mai 2021, spectacolul regizat de Bobi Pricop este pregătit pentru debutul pe Scena Digitală, din luna iulie 2021. Versiunea digitală pentru „Conferința iraniană” este primul produs în colaborare cu Castel Film Studios, CINETic – UNATC, prin Departamentul Cercetare, Dezvoltare și Inovare (DCDI).

Spectacolul semnat de Bobi Pricop pune degetul pe răni deschise, invitându-ne la o confruntare incisivă, problematică și simptomatică a realității ce sfidează legea kilometrului mort. Cu ocazia unei conferințe, zece reprezentanți ai „gândirii occidentale” discută situația delicată a unui Orient „spiritual”, însă lipsit de orice formă de toleranță.

Etichete:

Recomandam sa citesti si