fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sănătate

Sărbătorește Ziua Mondială a Donatorului de Sânge donând sânge

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge este sărbătorită în toată lumea pentru a mulțumi tuturor donatorilor de sânge voluntari pentru donația lor. Prima dată când s-a sărbătorit acest eveniment a fost în 2004 la Johannesburg, Africa de Sud. De asemenea, acest eveniment este o oportunitate pentru a crește gradul de conștientizare a importanței donării de sânge și pentru a sărbători numărului de vieți salvate zilnic de donatorii de sânge. În plus, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge marchează avantajul neprețuit de a avea provizii accesibile și la timp de sânge pentru sănătatea universală.

„Pentru a marca ziua donatorului din data de 14 iunie vă invităm să sărbătorim! Cum? Desigur donând sânge!
Fiind o zi lucrătoare, dacă din diverse motive nu puteți veni, vă așteptăm în mod excepțional sâmbătă. 12.06.2021, între orele 9-13 la sediul Centrului de Transfuzie Sibiu. Vă așteptăm!”, transmit reprezentanții Centrului de transfuzie sanguină Sibiu.
Această zi a fost aleasă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ca un omagiu, în amintirea imunologului austriac Karl Landsteiner, laureat al premiului Nobel pentru medicină în anul 1930 pentru descoperirea grupelor de sânge AB0. Acesta a fost născut pe 14 iunie, iar în urma activității lui, transfuziile de sânge au devenit astăzi proceduri de rutină medicală.
Etichete: