fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie Judet

Șansă, prin PNRR: Microbuze școlare electrice pentru 28 de comune din județ

Primarii din 35 de localități ale județului Sibiu pot primi microbuze școlare electrice, finanțate prin PNRR. Cererea de finanțare se depune, de către Județul Sibiu, în perioada 15 – 26 mai 2023. Alocarea financiară pentru un proiect este de maximum 6,1 milioane de euro, fără TVA.

Analizând, la nivel național, nevoia de microbuze școlare electrice, Ministerul Educației a concluzionat că 7 orașe din județul Sibiu (Avrig, Copșa Mică, Dumbrăveni, Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului, Săliște și Tălmaciu) și 28 de comune ar trebui să beneficieze de microbuze electrice de 16+1 locuri sau 8+1 locuri.

Criteriile de prioritizare în funcție de care vor fi repartizate microbuzele electrice oferă cel mai mare punctaj UAT-urilor din mediul rural care au deja stații de încărcare pentru autovehicule electrice și celor care își asumă prin HCL amplasarea unei stații de încărcare, cel târziu până la 31 august 2024.

În funcție de numărul de elevi care fac naveta și distanță, punctaj maxim primesc primăriile care transportă 100 – 200 de elevi, pe mai mult de 201 km (dus-întors). Lista finală a beneficiarilor acestui program va fi publicată în 6 iunie.

Programul „Microbuze electrice pentru elevi” urmărește îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevii din localitățile izolate, în special în zonele rurale și periurbane. Alocarea financiară PNRR totală disponibilă pentru achiziția microbuzelor electrice este de 250 de milioane de euro, fără TVA.

Etichete:

Recomandam sa citesti si