fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Sănătatea rămâne prioritatea numărul 1 în strategia Consiliului Județean Sibiu

Prioritatea numărul 1 a președintelui Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, dar și a întregii echipe de conducere rămâne în continuare asigurarea unor condiții de asistență medicală și spitalicești la standarde din ce în ce mai înalte, ca parte a strategiei de dezvoltare economică și socială.

 ”La jumătatea anului 2012, la începutul mandatului meu, spitalele au fost preluate într-o situaţie critică în ceea ce priveşte gradul de confort al pacienţilor, dotările şi cu datorii mari faţă de  furnizorii de servicii și medicamente. În aceste condiții, am promovat un program care, până în anul 2016, își propune să rezolve toate aceste probleme și anume: reabilitarea secțiilor medicale, asigurarea cu medicamente și materiale sanitare şi dotarea cu aparatură medicală la standarde moderne a tuturor secțiilor din spitalele aflate în subordinea Consiliului Județean” a declarat președintele Ioan Cindrea.Cele 5 obiective de investiţii de mare importanţă finanțate de Consiliului Judeţean Sibiu, care a alocat sănătății 5,4% din bugetul județului. Acestea intră în categoria lucrări în continuare, după cum urmează:

1. Mansardare clădire bloc chirurgical, ATI și reparaţie capitală la acoperişul secţiilor Chirurgie I și II, Urologie, Ortopedie, ATI. Este o lucrare amplă împărțită pe trei secţiuni: reparaţie capitală acoperiş (finalizată în 2013), mansardare clădire bloc chirurgical (termen: decembrie 2015) și mansardare pe corpul nou al clădirii (termen: iunie 2015). Valoarea alocată acestui proiect pentru anul 2014 este de aproape 3,4 milioane lei.

2. Extinderea Unității Primiri Urgenţe cu o valoare alocată pentru anul 2014 de 304.000 lei și termen de finalizare februarie 2015. Procesul de extindere va consta în construirea a două corpuri noi de clădire, în faţa respectiv în spatele actualei clădiri a UPU. În partea din faţă construcţia va cuprinde următoarele: sală aşteptare pacienţi; grupuri sanitare, boxă materiale sanitare; copertină de protecţie a pacienţilor aduşi cu salvarea. În partea din spate construcţia va cuprinde: sală aşteptare pacienţi, cabinet stomatologic, cameră rece.

3. Reparaţie capitală la secţia Fizioterapie I, care cuprinde reabilitarea şi amenajarea mansardei în volumul podului existent, construirea unui puţ de lift exterior la Secţia Clinică Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie. Valoarea alocată acestui proiect pentru anul 2014 este de peste 2,6 milioane lei, iar termenul de execuţie pentru întreaga lucrare este luna noiembrie 2015.

4. Amenajare spatii necesare Secţiei Fizioterapie II, în incinta Spitalului de Psihiatrie Sibiu, inclusiv acces în clădire și montare lift exterior. Valoarea alocată acestui proiect pentru anul 2014 este de peste 1,5 milioane lei, iar termenul de execuţie pentru întreaga lucrare este luna iunie 2014.

5.  Reabilitare imobil Secţia Clinică Boli Infecţioase însemnând amenajare mansardă în volumul podului existent. Acum se lucrează la reactualizarea şi depunerea spre aprobare faza D.A.L.I., iar valoarea alocată acestui proiect pentru anul 2014 este de aproape 1, 5 milioane lei. La toate acestea se adaugă 1,2 milioane lei pentru dotări cu aparatură medicală, printre care un RMN performant, defibrilatoare, aparate de anestezie sau EKG portabi

Etichete: