fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

SAJ Sibiu anunță o creștere masivă de solicitări pentru testarea populației împotriva COVID -19

Serviciul de Ambulanta Județean Sibiu va informează ca în ultimele zile s-a confruntat cu o creștere masivă de solicitări pentru testarea populației împotriva COVID -19.

Ieri, în data de 26.01.2022 serviciul sibian a avut de efectuat 335 de teste la nivel de județ.Pentru efectuarea acestor teste au fost folosite trei echipaje ,doua din Sibiu și unul din Medias. Din cauza numărului foarte mare de testări (record pana în acest moment), echipajele nu au reușit sa le finalizeze în aceeași zi ,170 dintre ele rămânând sa fie făcute astăzi (27. 01)

Astăzi 27.01.2022 SAJ Sibiu are de efectuat 171 testări, plus cele de ieri-total 341. Pentru efectuarea acestora, conducerea instituției a hotărât alocarea a 5 echipaje, după cum urmeaza:
-4 echipaje de la Sibiu (pentru testări în orașul Sibiu și zonele rurale)
-1 echipaj de la Mediaș.
-1 echipaj de la Agnita.

Suplimentarea echipajelor are ca scop diminuarea timpilor de așteptare al pacienților care necesită testare.
Totodată,va informam ca și serviciul nostru se confrunta ,din păcate, cu personal infectat. De aceea s-a hotărât întreruperea concediilor de odihna, aceasta măsură având ca scop funcționarea serviciului la parametrii optimi.
Din păcate, numărul mare de testări, a făcut ca o parte din ele, sa fie temporizate în medie cu 24 hr. Prioritare au fost și sunt urgentele(pacienti cu simptome severe de Covid 19), care nu au avut de suferit din acest punct de vedere.

Totodată va informam ca urgentele medico-chirurgicale pe care le asistam și înainte sunt o prioritate pentru Serviciul de Ambulanta Sibiu.

Foto: arhivă

 

Etichete: