fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Sacrificii pentru autostradă: se taie 20.000 de copaci de pe Valea Oltului

Zona cuprinsă între Boița și Lazaret va fi defrișată pentru a se putea realiza studiul geo necesar proiectării construcției Autostrăzii Sibiu – Pitești. Peste 20.000 de copaci de pe versantul ce mărginește Valea Oltului, pe o lungime de 8 kilometri, vor dispărea în următoarele 30 de zile.

Venit la Boița cu elicopterul, pentru a explica de ce se închide circulația pe Valea Oltului începând de luni, 8 iulie, ministrul Sorin Grindeanu s-a declarat ”imun” la proteste și indiferent la efectele electorale ale deciziei sale. ”Autostrăzile nu au culoare politică”, a spus Grindeanu.

Ministrul Transporturilor s-a arătat deschis la ”orice variantă mai bună” decât cea găsită de CNAIR privind intervalul de restricții. Îngrijorările celor care contestă închiderea circulației pe timpul zilei nu vin doar din partea ”șoferilor” aflați în tranzit, ci mai ales din partea companiilor care aduc forță de muncă din județul Vâlcea. De la microfonul instalat la Boița, pentru conferința de presă, Ioan Deac, proprietarul SC Compa SA, i-a propus lui Grindeanu să suplimenteze numărul vagoanelor la trenurile care circulă între Vâlcea și Sibiu.

Sacrificii pentru autostradă: se taie 20.000 de copaci de pe Valea Oltului

De luni, 8 iulie, traficul pe DN 7, Valea Oltului, va fi închis circulației rutiere între orele 06:00 și 20:00, interval în care se vor efectua defrișările. Pentru riverani și pentru navetiști, s-au stabilit două intervale orare în care pot circula: 07:30 – 08:00, respectiv 16:30 – 17:00.

Potrivit lui Sorin Grindeanu, aproximativ 25.000 de vehicule circulă pe Valea Oltului în fiecare zi. Ministrul susține că România riscă să plătească penalități de 80 de milioane de lei dacă întârzie lucrările la lotul 2 al Autostrăzii Sibiu – Pitești.

Rutele ocolitoare anunțate de CNAIR

Pentru executarea lucrărilor de defrișare a versantului aflat în zona de protecție a DN 7, pe sectorul cuprins între km 242+600 și km 250+000 se va institui măsura de închidere a circulației rutiere zilnic în intervalul orar 06:00 – 20:00, aceasta urmând a se desfășura pe următoarele rute ocolitoare. Variante propuse pentru autovehiculele cu MTMA > 7,5 tone aflate în tranzit:

  • Pentru relația București – Veștem (Sibiu) și retur:

București → A3 → Ploiești → DN1A → Brașov → DN 1 → Veștem – intersecție cu DN 7

  • Pentru relația Pitești – Brașov și retur:

Pitești → DN73 – A3 → Râșnov → Brașov

  • Pentru relația București – A1 Simeria (precum și zonele de vest, centru și nord ale țării) și retur:

București → A1 → Pitești → DN7 → Râmnicu Vâlcea → DN67 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1

Totodată pentru această relație sunt propuse și următoarele variante alternative:

București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1

București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1

București → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1

București → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1

Secțiunea 2 Boița – Cornetu (31,33 km).

Antreprenor: Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret AS – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret AS;

Durată contract: 68 de luni (18 luni proiectare, 50 de luni execuție);

Valoare contract: 4,25 miliarde de lei, fără TVA;

Sursă de finanțare: Programul Transport (#PT);

Termen deschidere: 2028.

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si

Leave a Comment