fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

S-au redeschis şantierele la Zoo Sibiu

Serviciul public care administrează acest obiectiv a redeschis şantierele începute anul trecut pentru ca lucrările să se încheie înainte de sezonul de vară.

“Modernizarea spaţiilor de la Grădina Zoologică Sibiu va continua şi anul acesta. Şantierele începute anul trecut au fost redeschise săptămâna trecută pentru că dorim ca Zoo să fie pregătită pentru sezonul cald şi să mutăm cât mai curând animalele în noile adăposturi” a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu. Unul dintre proiectele ample de modernizare aflate în curs este construirea unui nou spaţiu pentru cele 33 de erbivore găzduite de Zoo. Suprafaţa totală destinată acestora este de 12.383 m2, pe aceasta urmând să fie amenajate cinci adăposturi şi ţarcurile aferente. Lucrările au început în luna august 2014 şi până în prezent s-a ridicat gardul şi s-a început lucrul la scheletul de lemn al adăposturilor. Până în luna iunie 2015 lucrările prevăzute în contractul în valoare de 501.587,72 lei, fără TVA trebuie încheiate. Adăpostul destinat maimuţelor a fost finalizat în anul 2014 însă pentru a completa acest spaţiu a fost prevăzută şi amenajarea unor ţarcuri exterioare în suprafaţă de 870m2 şi amenajarea aleilor care duc spre adăpost, pe o suprafaţă de 600m2. Constructorii lucrează în prezent la cofrarea suprafeţelor ce urmează a fi betonate. Valoarea contractului încheiat pentru această lucrare este de 431.918,91 lei, fără TVA.

Adăposturile pentru păsările de baltă sunt şi acestea în construcţie. Până în prezent echipele au construit cele şase adăposturi din zidărie. Contractul în valoare de 468.139,11 lei mai prevede amenajarea unor ţarcuri pentru aceste păsări şi a gardului de împrejmuire a lacului II cu o lungime de peste 650 de metri liniari. Continuă şi lucrările la gardul de împrejmuire a Grădinii Zoologice. Şi acest şantier s-a redeschis, lucrându-se pe malul lacului. Este vorba de construcţia unui gard înalt de 4 metri, în lungime de peste 2.200 de metri liniari. Până în prezent lucrarea este finalizată în proporţie de 50%. Conducerea Grădinii va monitoriza cu atenţie toate aceste lucrări pentru a afecta cât mai puţin posibil mediul înconjurător şi peisajul în care este situat obiectivul.

Etichete:

Recomandam sa citesti si