fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

S-au efectuat primele testări de probă pentru coronavirus la Spitalul Județean Sibiu

Spitalul Județean Sibiu realizat astăzi primele  testări probă pentru coronavirus, aparatul de PCR  fiind pus în funcțiune şi calibrat de către firma furnizoare. Au fost realizate 10 probe, fiind testat personalul medical care a intrat în contact cu asistentul medical infectat cu noul coronavirus, folosind ca etalon pentru rezultate Laboratorul de la Regina Maria. Rezultatele testelor efectuate în paralel au coincis şi sunt negative. Un alt set de probe a folosit ca etalon pentru compararea rezultatelor RT-PCR de la DSP Alba Iulia. Linia de testare este montată în cadrul Laboratorului de Analize Medicale al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu.

„La acest moment, într-o zi se pot efectua aproximativ 50-80 de teste, urmând să creștem capacitatea de testare prin dotarea laboratorului cu un extractor automat. În momentul de față este disponibil un extractor manual, iar linia de testare este deservită de 3 medici primari instruiți recent și de un biolog cu experiență. Recoltarea de probe are loc în secția din spitalul judeţean unde se află pacientul cu suspiciune de infectare cu COVID-19 sau epidemiologie. Probele care se recoltează sunt secretii nazo-faringiene. În ce priveşte durata până la comunicarea rezultatului, dacă proba este recoltată în cursul dimineții, rezultatul poate fi eliberat in aceeași zi sau  în ziua următoare. Până la comunicarea rezultatului, pacienții rămân internați, în condiții de siguranță, izolați,  în cadrul secțiilor unde sunt tratați.Totodată, reamintim cetățenilor că SCJU Sibiu impreună cu Consiliul Judetean Sibiu aplică toate măsurile necesare protejării personalului medical, dar și a locuitorilor județului nostru. ”, transmit reprezentanții Spitalul Județean Sibiu.Conform criteriilor elaborate de către MINISTERUL SĂNĂTĂŢII – INSTITUTUL NAŢIONAL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ, algoritmul de testare acordă prioritate în ordine descrescătoare astfel:

  1. Persoanelor simptomatice cu istoric de călătorie internațională;
  2. Contanților apropiați simptomatici ai cazurilor confirmate;
  3. Personalului medico-sanitar simptomatic;
  4. Cazurilor de pneumonie fără alta etiologie, din TOATE categoriile de vârstă și din TOATE spitalele
  5. Cazurilor de SARI fără altă etiologie, din TOATE categoriile de vârstă și din TOATE spitalele;
  6. Persoanelor instituționalizate simptomatice
  7. Pacienților înainte de procedura de transplant (asimptomatici) si donatorii de celule stem hematopoietice înainte de donare

În acord cu acest algoritm, vor avea prioritate membrii personalului medical  care intră în contact cu pacienți suspecți si confirmați cu COVID-19 precum si pacienții cu suspiciune de Covid-19 cu stare agravata.

Testarea nu se face la cererea pacienţilor, fiind o decizie exclusiv medicală în baza algoritmului în vigoare la acest moment, axat pe detectarea rapidă a cazurilor de COVID-19, în vederea limitării transmiterii și pe obținerea de dovezi de transmitere comunitară nedetectată.

S-au efectuat primele testări de probă pentru coronavirus la Spitalul Județean Sibiu

S-au efectuat primele testări de probă pentru coronavirus la Spitalul Județean Sibiu

S-au efectuat primele testări de probă pentru coronavirus la Spitalul Județean Sibiu

Etichete: