fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

S-au deschis Muzeul Cinegetic „August von Spiess” și Muzeul de Istorie a Farmaciei

Începând de astăzi Muzeul „Cinegetic August von Spiess” și Muzeul de Istorie a Farmaciei sunt deschise spre vizitare.
Muzeul Cinegetic “August von Spiess”, a fost deschis pentru public în 1966 şi reorganizat în 1981 într-o cochetă vilă în stil românesc care a aparţinut colonelului-vânător Spiess, o autoritate în domeniu ce a deţinut pentru mulţi ani funcţia de Maistru de Vânătoare a Casei Regale. La ora actuală patrimoniul muzeal numără 1.577 de piese, unele cu o vechime de peste 100 de ani, achiziţionate de la colecţionari sau provenite din donaţii acumulate începând cu sfârşitul secolului al XIX-lea, în cea mai mare parte, din trei colecţii importante: „August von Spiess”, „Emil Witting” şi „Colecţia Societăţii Ardelene de Ştiinţe Naturale din Sibiu”.
Circuitul muzeal se deschide cu o panoramă a istoriei uneltelor şi armelor de vânătoare, sala a doua familiarizează vizitatorul cu avifauna cinegeticã, sala cu numărul trei este rezervatã vânatului mare. Ultima salã este rezervatã trofeelor africane.

Muzeul a fost înfiinţat la Sibiu deoarece oraşul a dezvoltat o bogată tradiţie a activităţii farmaceutice de-a lungul timpului. De altfel, chiar prima farmacie de pe teritoriul ţării noastre a fost inaugurată la Sibiu în 1494. Muzeul se prezintă sub forma unei farmacii de epocă cu oficină şi laborator ce adăpostesc peste 6600 de piese şi instrumente farmaceutice.

Tarife:

Adulţi:10 lei
Grup:8 lei (minim 10 persoane)
Taxa foto:120 lei/oră
Taxa video:120 lei/oră
Elevi, studenţi, pensionari: 2,5 lei (elevi, studenți), 5 lei (pensionari)

Program:

Orar de vară (21.03-21.10), marţi-duminică: 10.00-18.00, luni şi prima marţi din lună: închis.
Orar de iarnă (21.10-21.03), miercuri-duminică: 10.00-18.00, luni şi marţi: închis.

Etichete:

Recomandam sa citesti si