fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

S-a redeschis șantierul din Terezian

Primăria Sibiu a reluat, în această săptămână, lucrările de modernizare în cartierul Terezian. Prima zonă în care se intervine este cea de lângă statuia Mariei Tereza, de pe strada Gladiolelor. Zona verde va fi curățată și va fi desființat gardul viu, pentru deschiderea completă a acesteia către public. Primăria va reamenaja zona verde cu gazon și va instala un sistem de irigații. Aleile existente vor fi repavate, cu piatră cubică, iar pe lângă trotuarul din zonă se va amenaja o pistă pentru biciclete.

În paralel, va continua amenajarea parcului de pe strada Lungă, a zonei de pe stada Gladiolelor și va începe modernizarea în zona blocurilor de lângă școala nr. 18. Până în prezent, în acest cartier s-au executat următoarele lucrări:

Străzile Nottara (și străduțele perpendiculare pe aceasta), Cameliei și Postăvarilor, cu drum, trotuare, spații verzi, parcări (după caz) și iluminat public

– Parcarea de pe Aleea Târgu Cailor

Zona dintre Aleea Târgu Cailor – str. Daliei – str. Gladiolelor

– Zona de pe o parte a străzii Gladiolelor

Zona Aleea Rusciorului, între str. Nottara și str. Cameliei

Anul acesta vom finaliza și ultima zonă de blocuri care necesita reabilitare – Terezianul. Din 2016 până în prezent, ne-am concentrat pe creșterea calității locuirii în cartierele sibiene și am modernizat sau am realizat reparații capitale în 14 zone de blocuri din întreg orașul: Dioda, patru zone din Hipodrom, Turnișor, Valea Aurie, Reșița II, Broscărie, Henri Coandă – Oțelarilor, zona străzii Școala de Înot și zona Gării, iar anul trecut am finalizat cartierul Ștrand, cea mai amplă lucrare de acest tip, și ultima zonă din cartierul Hipodrom”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Etichete:

Recomandam sa citesti si