fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Medias

ROMGAZ introduce în exploatare noi capacităţi de producţie

ROMGAZ a înscris în etapa a II-a fiecare salariat care a optat voluntar pentru vaccinare împotiva COVID-19

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (ROMGAZ) anunţă finalizarea unui obiectiv important de investiţii în cadrul Proiectului prioritar onshore Snagov, proiect cuprins în Strategia de dezvoltare 2021-2030. A fost introdusă în funcţiune Staţia de uscare gaze naturale Coşereni, o investiţie de aproximativ 31 milioane lei, care tratează în momentul de faţă 230 mii mc/zi gaze naturale, producţie realizată prin introducerea în exploatare a trei sonde noi. Până la finalul trimestrului I 2023, etapizat, vor mai fi introduse în producţie şi alte sonde noi, crescând gradul de utilizare a staţiei de uscare până la un volum de aproximativ 800 mii mc/zi.

„Încă din anul 2021 am amplificat eforturile pentru finalizarea unei etape importante în dezvoltarea proiectului Snagov. Desfăşurăm o activitate susţinută pentru a menţine un declin de producție mediu anual sub 2,5 %, obiectiv strategic inclus în Strategia de dezvoltare a companiei, în contextul în care producția majoritară provine din zăcăminte mature onshore. Mai mult decât atât, pentru atingerea acestui obiectiv şi implicit pentru obţinerea de producţie suplimentară, ROMGAZ realizează investiţii pentru explorare geologică în vederea descoperirii de noi rezerve de gaze naturale şi pentru introducerea în exploatare a unor noi capacități de producție.”, a declarat Aristotel Marius JUDE, director general al ROMGAZ.

Proiectul Snagov constă în dezvoltarea unei infrastructuri care conţine instalații tehnologice pentru 11 sonde, 4 grupuri de sonde, conducte colectoare, o stație de uscare și un panou de măsurare gaze.

Etichete:

Recomandam sa citesti si