fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

România a introdus formularul de localizare a pasagerului.

Începând cu data de 20 decembrie 2021, toate persoanele care intră în țară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF). Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat, duminică, după ședința de Guvern, că România va introduce, începând din 20 decembrie, formularul de localizare a pasagerului (PLF), implementat deja în multe alte ţări.

„Formularul de localizare a pasagerului sau, cum se spune, PLF – Passenger Locator Form, este deja implementat în foarte multe ţări, mai ales la intrare în aeroporturi şi unde persoanele care călătoresc trebuie să îl completeze înainte să călătorească, să îl aibă, să îl prezinte la graniţă sau la sosire la graniţă, dacă este, pentru a putea identifica persoana unde este, dacă există o problemă de contact, să poată imediat să fie localizată persoana respectivă şi contactată.

Acest formular, după discuţiile care au avut loc astăzi, urmează să fie implementat începând cu data de 20 decembrie şi se va elabora în acest sens şi o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare, pentru a pregăti oamenii pentru folosirea acestui formular”, a spus Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Formularul de localizare a pasagerilor, prescurtat PLF este un document utilizat de mai multe țări prin care autoritățile sanitare să poată să urmărească dacă persoanele respective sunt expuse unei boli infecțioase în timpul călătoriei cu avionul, vaporul (croazieră sau feribot), dar și cu autobuzul sau trenul.

Informațiile pe care călătorii le furnizează în PLF-uri pot fi folosite de autoritățile de sănătate publică din țările de destinație pentru a contacta rapid călătorii, cu scopul de a proteja sănătatea călătorilor și a contacților acestora, precum și de a preveni răspândirea ulterioară a unei bolii infecțioase, potrivit explicațiilor oficiale regăsite pe platforma euplf.eu.

Țările care implementează în prezent permit prezentarea acestui document atât pe hârtie, cât și completat în format digital, prin utilizarea unui formular digital unic european de localizare a pasagerilor (EU digital Passenger Locator Form – dPLF).

Mulți români care au călătorit în interiorul statelor UE sunt familiari cu acest PLF, în special turiștii care au optat pentru o vacanță într-una din destinațiile din Grecia, în 2021.

Etichete:

Recomandam sa citesti si