fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Naţional

Video | România a achiziționat 100 de mii de măști de protecție din Turcia

100 de mii de măști de protecție tip FFP2 și FFP3 au ajuns cu o aeronavă militară C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române din Turcia noaptea trecută. Măștile de protecție au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

LIVE: O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române aterizează acum din Turcia pe aeroportul Otopeni. Aeronava a transportat echipamente de protecție medicală din Turcia constând în 100.000 de măști de protecție tip FFP2 și FFP3.

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Joi, 2 aprilie 2020

Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, echipamentele vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din țară și echipajelor operative care acționează în teren.

Ministerul Apărării Naţionale dispune de forțe și mijloace gata în orice moment să sprijine autoritățile centrale și locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare. La nevoie, MApN poate acționa și cu forțe și mijloace suplimentare celor deja pregătite, având personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională.

Etichete:

Recomandam sa citesti si