fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Robert Craimerman – Recital de pian în stagiunea ”Odae cum Harmoniis”

Robert Craimerman - Recital de pian în stagiunea ”Odae cum Harmoniis”

Pianistul Robert Craimerman va susţine un Recital de pian în cadrul Stagiunii „Odae cum harmoniis. Stagiune camerală. Ciclu de recitaluri și concerte dedicate muzicii de cameră”, organizată de Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu în parteneriat cu Asociația „Florescu, Fernandez&Friends”. Evenimentul este programat miercuri, 30 martie 2022, la ora 17, în Sala Oglinzilor (FDGS). Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

 

Născut la București, Robert Creimerman a absolvit Colegiul Național de Muzică „George Enescu”, unde a studiat pianul cu doamna profesor Mihaela Zamfirescu. Pe parcursul anilor de școală, el a câstigat numeroase premii întâi sau trofee la o pletoră de concursuri naționale și internaționale precum Olimpiada Națională de Interpretare Muzicală, concursul “Ada Ulubeanu”, concursul “Gradus ad Parnassum”, concursul “Victor Giuleanu”, concursul “Piano Artis” sau concursul “Millenium Piano”. De asemenea, i s-a acordat Premiul Special al Juriului pentru Dezvoltare Pianistică la Scottish International Youth Piano Competition în 2018, iar în 2019 a câștigat premiul întâi la același concurs. Student în anul al doilea la Royal Conservatoire of Scotland din Glasgow, Robert Creimerman este încă la începutul călătoriei prin cei patru ani ai studiului de licență, având ca specializare pianul sub tutela profesorului Graeme McNaught. Pe parcursul ultimilor ani, Robert Creimerman a participat la numeroase cursuri de măiestrie oferite de Cristian Beldi, Vlad Dimulescu, David Lively, Claudio Martinez Mehner, Nina Tichmann, Adrian Suciu, Claudius Tanski și Arie Vardi. Anul 2018 i-a adus lui Robert Creimerman debutul concertistic alături de Orchestra Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacău sub bacheta maestrului Vlad Conta, interpretând Concertul nr. 1 în Do Major pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven.

Robert Creimerman a participat la numeroase recitaluri, atât pe scene din România cât și în afara țării, precum Ateneul Român, Filarmonica din Râmnicu Vâlcea sau Academia de Muzică din Wavre, Belgia. În calitate de membru al Fundației Culturale “Remember Enescu”, el a participat la patru ediții de concerte susținute pe scena din Piața Festivalului, în cadrul Festivalului Internațional de Muzică “George Enescu”.

În anul 2019, a susținut o serie de recitaluri la Sibiu, Bușteni, Sinaia, și pe scena mică a Ateneului Român ca membru al duoului violoncel-pian Valentin Simion – Robert Creimerman.

 

Stagiunea camerală ”Odae cum harmoniis. Stagiune camerală. Ciclu de recitaluri și concerte dedicate muzicii de cameră” este organizată de FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR DIN SIBIU, în parteneriat cu ASOCIAȚIA ”Florescu, Fernandez&Friends”.

 

Acest eveniment este finanțat de către DEPARTAMENTUL PENTRU RELAȚII INTERETNICE din cadrul Secretariatului General al Guvernului României prin intermediul Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu și al Forumului Democrat al Germanilor din România.

 

 

 

Etichete: