fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Riverside – un nou reper urbanistic al Sibiului

Inaugurarea clădirii de birouri Riverside, de pe malul Cibinului, a fost evenimentul săptămânii, la Sibiu. Noul sediu al birourilor firmei IT Perspectives, de pe strada Fundătura Lânii nr. 18, este un spațiu inovator, care a însemnat o investiție de 10 milioane de euro. Clădirea reprezintă un nou reper urbanistic al Sibiului.

Evenimentul de miercuri, 15 noiembrie, a reunit șefi de instituții, companii și ong-uri care au contribuit la realizarea proiectului Riverside: Primăria Municipiului Sibiu, CON-A, EStudio Arhitecți, Banca Transilvania, Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu, Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, Asociația Drag de Bine, Asociația Tinerilor Pedagogi din Sibiu, Sibiu IT Cluster.

Beneficii pentru mediul economic

Radu Secoșan, co-fondator și manager al IT Perspectives, a mulțumit echipei Riverside care a pus suflet pentru crearea unui spațiu inovator ce aduce beneficii semnificative echipei IT Perspectives, comunității sibiene și mediului înconjurător. ”Riverside a reușit să creeze un spațiu ce readuce natura în mijlocul oamenilor atât în exterior, prin parcul deschis publicului, cât și în interior. Pe de altă parte, proiectul contribuie la dezvoltarea mediului economic sibian prin completarea necesarului de birouri de calitate, atrăgând astfel noi actori precum Robert Bosch. Mai mult decât atât, această inițiativă creează un mediu propice pentru dezvoltarea competențelor tehnice cu impact semnificativ din domeniul IT. Îmi doresc ca proiectul inaugurat astăzi să inspire comunitatea, tinerii arhitecți și antreprenorii deopotrivă să aspire la și mai mult pentru că e posibil să ne atingem visurile și aici, în Sibiu”, a spus Radu Secoșan.

Riverside – un nou reper urbanistic al Sibiului

Un mediu care te invită să performezi”

Prezentă la inaugurare, Astrid Fodor, primarul Sibiului, a felicitat atât proprietarul complexului Riverside, cât și constructorul (Con-A). „Sibiul se îndreaptă de ceva ani în direcția proiectelor sustenabile, care respectă mediul și cresc calitatea locuirii, ascultând vocea comunității, care ne-a dat orientarea în strategie. Sibienii își doresc un oraș plăcut, funcțional, cu spații publice îngrijite, dar și cu spații de lucru ergonomice si atractive. IT Perspectives a înțeles această orientare și a creat această clădire eficientă energetic, care nu este doar un simplu spațiu de lucru, ci este un mediu care te invită să performezi. Este un mod frumos în care IT Perspectives sărbătorește aproape 20 de ani în care a crescut frumos, un mod în care, pe lângă condițiile oferite angajaților, oferă Sibiului o clădire reper într-o zonă în dezvoltare în care și Primăria Sibiu a investit și continuă să investească. Felicitări IT Perspectives și CON-A pentru un proiect foarte reușit!”, a spus primarul Astrid Fodor.

E o bucurie să construim acasă”

Sorin Cristea, CEO al CON-A, a declarat: „Clădirea Riverside este proiectul sibienilor de la IT Perspectives și suntem onorați pentru încrederea acordată. În calitate de constructor este întotdeauna o mare împlinire să construiești acasă. Anul acesta este un an deosebit pentru CON-A – cu ocazia împlinirii a 33 de ani de activitate, iată că avem bucuria să inaugurăm cinci proiecte importante pentru Sibiu: construirea unei fabrici noi și extinderea unei alte fabrici importante, ambele în zona industrială vest, modernizarea drumului de acces către Păltiniș și clădirea Riverside care devine un reper important de dezvoltare pentru această zonă a Sibiului și care, poate nu întâmplător, se învecinează cu cea mai modernă pistă de biciclete din țara noastră. Este un trend de dezvoltare care ne menține în topul orașelor din România și ne bucurăm să fim parte din acest trend, să fim compania de construcții care reușește să construiască acasă fabrici pentru locuri de muncă noi, obiective pentru petrecerea de calitate a timpului liber, spații moderne de birouri. Suntem norocoși să avem această oportunitate și pentru asta vă mulțumim, tuturor. Suntem mândri să facem parte din această comunitate”.

Riverside – un nou reper urbanistic al Sibiului    Riverside – un nou reper urbanistic al Sibiului    Riverside – un nou reper urbanistic al Sibiului

O clădire care inspiră comunitatea”

Octavian Ciotlăuș, managing partner al Estudio, echipa de proiectare a Riverside, a declarat: „Am început acest proiect cu dorința de a avea o clădire care să aducă un omagiu trecutului, o clădire pentru prezent care să respecte natura și mediul înconjurător, o clădire pentru viitor care să reflecte aspirațiile utilizatorilor acestui proiect, o clădire care sa inspire comunitatea să creeze lucruri frumoase și semnificative. Clădirea de birouri Riverside este parte a unei zone de restructurare urbana, o fostă zonă industrială situată pe un traseu important de-a lungul râului Cibin. În interior regăsim utilaje vechi restaurate din fosta fabrică de dulciuri ce funcționa în acest loc. Un element important în designul imobilului a fost relația cu exteriorul, motiv pentru care clădirea se deschide gradual în diferite secvențe spre malul Cibinului la Nord și spre oraș la Sud, pentru a oferi utilizatorilor o relație cât mai bună cu natura și orașul. La ultimul nivel deschiderea vizuală este 365 grade, pentru a oferi o imagine cât mai completă și spectaculoasă asupra orașului și a munților din vecinătatea Sibiului.”

Susținem oamenii care au curaj”

Mariana Vîstraș, director regional al Băncii Transilvania, a dat următoarea declarație: ”Proiectul Riverside reprezintă realizarea unui vis a doi studenți antreprenori din Sibiu care au început acum aproape 20 de ani un business într-un garaj și au reușit, în prezent, să ofere comunității cea mai frumoasă clădire de birouri din Sibiu. Nu pot decât să fiu mândră că noi, Banca Transilvania, am parcurs acest frumos drum alături de ei și, în final, suntem parte din acest minunat proiect. Ne dorim ca lucrurile să fie făcute bine și susținem oamenii care au curajul să le facă. Facem banking, ne implicăm în proiecte sociale și susținem comunitățile din care facem parte. Felicit toți partenerii proiectului pentru implicare, modul profesionist și viteza de execuție a acestui proiect! Cred că proiectul Riverside demonstrează că orice schimbare pleacă de la fiecare individ în parte și soluția pentru ca Sibiul, orașul în care trăim, să devină așa cum ne dorim vine de la fiecare dintre noi, de la modul în care ne raportăm la viitor și la valori”.

Sediu și pentru Asociația Drag De Bine

Cristian Cîmpineanu, co-fondator și CEO al IT Perspectives, a dorit să menționeze următoarele: „Le mulțumesc colegilor noștri de la IT Perspectives pentru că de 19 ani creștem împreună, pentru că ne ajută să ne dezvoltăm și pentru că au făcut ca acest spațiu să fie posibil și să aibă sens. Proiectul Riverside nu s-ar fi întâmplat fără ei, clădirea fiind un răspuns la creșterea tehnică și volumetrică a echipei noastre. Mă bucur că am ajuns în punctul în care să le oferim oamenilor alături de care lucrăm un loc în care să se desfășoare pe măsura abilităților și calităților pe care le dovedesc zilnic. Pe lângă IT Perspectives, la Riverside își va găsi casă și asociația Drag De Bine, ai cărei fondatori suntem. Aceasta va putea găzdui pe viitor aici evenimente care să răspundă nevoilor copiilor defavorizați în beneficiul cărora lucrează, precum și voluntarilor și altor organizații non-guvernamentale partenere. Fiind orientați și spre comunitate și nevoile acesteia, clădirea noastră este concepută cu accent deosebit pe incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Prin urmare, spațiul dispune de facilități în materie de accesibilitate și este pregătit să primească în calitate de angajați persoanele cu deficiențe locomotorii, cu certitudinea că mediul de lucru este adecvat. Spațiul multifuncțional din cadrul Riverside deschide oportunități de organizare a unor activități în care mediul de afaceri să întâlnească mediul academic, fapt favorizat și de colaborările pe care le avem cu Universitatea Lucian Blaga Sibiu și cu Sibiu IT Cluster.”

Riverside, în cifre:

  • 4 ani de la idee până la recepție;

  • 5 niveluri ce pot găzdui 395 de persoane;

  • 4.650 mp suprafață construită desfășurată;

  • 4.075 mp suprafața utilă;

  • 66 de locuri de parcare;

  • 1.260 mp spațiu cu acces public;

  • 200 mp terase înierbate;

  • 90 de panouri fotovoltaice.

Despre IT Perspectives:

IT Perspectives este o companie sibiană de IT care, din 2004, dezvoltă sisteme software ce automatizează procese operaționale. Într-o cultură organizațională orientată spre oameni și performanță, IT Perspectives investește constant în creșterea tinerilor specialiști IT din Sibiu și din țară. Pe lângă responsabilitatea față de clienți și angajați, IT Perspectives își asumă responsabilități și în comunitate, fiind un factor implicat în găsirea de soluții la probleme sociale din zona de educație, incluziune socială și sănătate.

Etichete:

Recomandam sa citesti si