fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

”Ritualuri”, în noapte: Corul Madrigal încheie FITS pe malul lacului Dumbrava

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se va încheia cu spectacolul extraordinar ”Ritualuri”, susținut de Corul Madrigal. Evenimentul va începe după apusul Soarelui, pe malul lacului din Muzeul ASTRA, și se va încheia după miezul nopții.

Spectacolul de închidere a FITS se va desfășura duminică, 30 iunie, de la ora 21:00, dar va fi și o avanpremieră sâmbătă, începând de la ora 22.00. Accesul publicului la evenimente se face începând cu ora 20:15, iar biletele se achiziționează la intrarea în Muzeul ASTRA, sau online de pe platformele:

iabilet.ro  – iabilet.ro/bilete-sibiu-spectacolul-extraordinar-ritualuri-99525/

bilete.robilete.ro/ritualuri-gala-de-inchidere-fits/

„Ritualuri” este un spectacol-concept, construit în jurul ritualurilor universale – pentru pace, de lume, religioase și pentru natură. Conceptul este semnat de Emil Pantelimon, iar scenografia de Vladimir Turturica. Spectacolul a fost creat special pentru ediția din acest an a FITS.

După concertul Corului Madrigal – dirijor Anna Ungureanu, în spațiul Muzeului ASTRA vor fi puse în scenă multiple secvențe dedicate ritualurilor, până la ora 01:00 în noapte. Zona din jurul lacului va deveni un univers performativ divers, unde spectatorii se vor bucura de video mapping în pădure, vor interacționa cu actori, dansatori, corurile de copii Cantus Mundi, percuționiștii Young Beats și Zoli Toth, Ansamblul „Tihii Dunai”/ „Dunărea liniștită” de la Brăila, dirijor Maria Milea, creatoarele populare de la șezătoarea din Ozun și multe alte surprize.

La Muzeul ASTRA vor fi prezente corurile de copii din cadrul Programului Național Cantus Mundi: „Waldorf” Iași, dirijor Daniel Popa; „Unirea” Focșani, dirijor Ana-Maria Rusu; Corul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea, dirijor Nicoleta Țâmpu și „Junior Vip & Vox Infantes” Cluj-Napoca, dirijor Anca Mariaș.

Spectacolul Extraordinar „Ritualuri” încheie seria evenimentelor susținute de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” în cadrul FITS 2024:

  • Gala de deschidere a FITS 2024 – spectacol-poem dedicat prieteniei, cu participarea extraordinară a invitaților Constantin Chiriac, Pippo Delbono și Tim Robbins;
  • Muzeul Madrigal – expoziții emblematice despre 61 de ani de istorie Madrigal, deschise publicului în perioada 22 – 30 iunie, la Muzeul Național Brukenthal;
  • Lansarea Revistei Madrigal – primul număr al revistei trimestriale dedicate artelor spectacolului din România a fost lansat în cadrul Bursei Internaționale de Spectacole de la Sibiu.

Spectacolul Extraordinar „Ritualuri” se desfășoară în parteneriat cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Muzeul ASTRA, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Opera Comică pentru Copii, Circul Metropolitan București, Institutul Național al Patrimoniului.

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si