fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Risc de avalanșă la gradul 4 la Bâlea Lac

Stratul de zăpadă la Bâlea Lac are în locurile adăpostite depozite de pâna la 3-4m, astfel că a fost stabilit riscul de avalanșă la gradul 4 (risc mare) la altitudini de peste 1800 metri și 3 (risc insemnat) sub această altitudine, pe o scală 1-5.

Dorim să vă reamintim că traseele montane din masivul Făgăraș sunt închise iarna, potecile nu mai sunt vizibile, la fel ca și marea majoritatea marcajelor

Din cauza vremii calde există riscul declanșării spontane de avalanșe, în special la orele prânzului pe versanții însoriți și suficient de înclinați.

La peste 1800 m se mențin plăcile de vânt pe versanții nordici, estici și sudici, plăci local consistente și cu coeziune slabă cu straturile subiacente.

Sfatul salvamontiștilor este să fiți echipați corespunzător pentru tipul de traseu pe care doriți să îl efectuați, iar celor care doresc să practice sporturi de iarnă în zona munților Făgăraș le recomandă să fie echipați cu dispozitiv de căutare în avalanșă, sondă, lopată și ideal rucsac cu ABS. De asemenea, să ceară informații de la echipele salvamont aflate în zonă.

 

Etichete: