INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet Actualitate SONDAJ

Rezultatul sondajului Star Sibian pentru primăria Agnita

Sondajul realizat de ziarul Star Sibian timp de zece zile, pentru primăria Agnita, a fost primul sondaj în care în dreptul nominalizărilor pentru postul de primar nu a fost desemnat și partidul, pe motiv că mai multe partide au nominalizat același posibil candidat. Două nume regăsindu-se în dreptul nominalizărilor făcute de mai multe partide.

Rezultatul sondajului a fost unul neașteptat din punct de vedere al diferenței dintre primul și restul posibililor candidați, Șchiau Alin Ciprian reușind să strângă cel mai mare număr de voturi, el fiind consilier PMP în consiliul local Agnita în perioada 2016-2019, demisionând din această funcție în vara acestui an.

Cel de-al doilea clasat, Silivestru Horia, fost membru ALDE și consilier local, până în vara acestui an, când odată cu aflarea deciziei luată de ALDE Sibiu, de a retrage sprijinul politic tuturor consilierilor locali care nu s-au implicat în acțiunile partidului, a demisionat din consiliul local.

Pe podium, pe ceea de-a treia poziție se află nominalizarea unui alt posibil candidat, care poate să apară pe parcursul anului viitor, fiind cunoscut faptul că mai multe persoane își doresc să candideze pentru acestă funcție. Orașul Agnita a avut 7 candidați la alegerile locale din vara anului 2016.

Dragoman Ioan, actualul primar al orașului Agnita, se află pe ceea de-a patra poziție, el a candidat din partea PSD și a obținut la mare diferență postul de primar în 2016. Datorită problemelor de sănătate cu care se confruntă, o posibilă candidatură pare a fi incertă la acest moment.

Pe ceea de-a cincea poziție, cu același număr de voturi se află Ovidiu Rogozan, consilier local PMP, care a candidat în 2016 pentru primăria Agnita și s-a clasat pe locul 2, obținând peste 650 voturi și Stănuleț Chirion, fostul primar al comunei Chirpăr în perioada 2008-2016, ei obținând același număr de voturi în sondajul realizat de ziarul Star Sibian.

Pe ultima poziție se află consilierul independent Cioca Ioan, care a reușit să obțină în 2016, din postura de candidat independent, un număr de voturi dublu față de cât ar fi fost necesar pentru a accede în Consiliul Local Agnita. Cioca Ioan și Șchiau Alin Ciprian fiind numele care apăreau în dreptul nominalizărilor făcute de mai multe partidele politice pentru funcția de primar al orașului Agnita.

Etichete:

Recomandam sa citesti si