fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet Actualitate SONDAJ

REZULTATE SONDAJ: Pe cine ai alege primar al oraşului Cisnădie?

STAR SIBIAN a continuat seria sondajelor de opinie privind viitoarele alegeri locale din judeţ săptămâna aceasta cu oraşul Cisnădie. Aceste sondaje nu au valoare sociologică, dar reprezintă un barometru pentru politicieni şi gradul de implicare online pe care îl pot atrage.

În perioada 23-30 august s-a votat pentru funcţia de primar al oraşului Cisnădie. Au fost exprimate 3.433 de voturi, interesul manifestat de politicieni şi cetăţeni fiind foarte mare. Actualul primar Gheorghe Huja (PNL) a obţinut 56% din voturi. El este urmat de candidaţii USR-Plus Liviu Coman şi Rodica Velţan cu 35% în total. În cazul USR-Plus am cumulat voturile celor doi pentru că vor avea un singur candidat. În top 3, la mare distanţă intră Gabriel Florea de la ALDE cu 4% din voturi. Vasile Lepşa (PMP) şi Cornel Vintilă (PSD) au strâns doar 1% din voturi fiecare. 3% au votat un alt candidat, neaflat în lista noastră.

Se impune de această dată o analiză a procesului de votare. Este primul sondaj online, din seria demarată de noi la începutul lunii iulie, când constatăm că un candidat obţine multe voturi brusc, mai ales noaptea. Este vorba de Gheorghe Huja. Creşterile bruşte se pot obţine atunci când candidaţii anunţă prin Whatsapp sau alte reţele sociale cunoscuţii că pot să fie votaţi şi le oferă legătura la sondajul nostru. Putem spune că toate voturile au fost corect înregistrate, fiecare de la un calculator sau mobil diferit. Doar că nu toate au venit din România, ci multe din Europa, Mexic, Turcia şi lista ţărilor poate continua.
ACTUALIZARE: Creșteri bruște au avut și candidații USR mai ales azi, în ultima zi a votului.

REZULTATE SONDAJ: Pe cine ai alege primar al oraşului Cisnădie?

Mai jos vă prezentăm rezultatele finale:

Gheorghe Huja (PNL) (56%, 1.936 Votes)
Liviu Coman (USR-Plus) (21%, 725 Votes)
Rodica Velţan (USR-Plus) (14%, 487 Votes)
Gabriel Florea (ALDE) (4%, 128 Votes)
Altul (3%, 96 Votes)
Vasile Lepşa (PMP) (1%, 46 Votes)
Cornel Vintilă (PSD) (1%, 32 Votes)

Total Voturi: 3.450

Vezi arhiva sondajului

Etichete:

Recomandam sa citesti si