fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Renovarea Sălii Transilvania va dura 3 ani

Peste 62,5 milioane de lei va costa eficientizarea energetică a Sălii Transilvania. Banii vin prin Programul Regiunea Centru 2021 – 2027. Contribuția Consiliului Județean Sibiu va fi de numai 1,55 milioane de lei, aferentă cheltuielilor neeligibile și cotei obligatorii de 2% din totalul cheltuielilor eligibile.

Proiectul înaintat de Consiliul Județean prevede înlocuirea acoperișului, a pereților exteriori și a ferestrelor, cu materiale eficiente energetic. De asemenea, va fi instalat un sistem de producere a energiei electrice prin intermediul panourilor fotovoltaice și vor fi montate pompe de căldură care vor asigura climatizarea spațiului. Suprafața desfășurată a sălii este de 10.660 de metri pătrați, la care se adaugă o clădire-anexă de 214 mp. Durata lucrărilor este de 34 de luni de la data emiterii ordinului de începere.

Consilierii județeni au fost convocați în ședință extraordinară, în 19 iunie, pentru a aproba Proiectul de eficientizare energetică a Sălii Polivalente Transilvania și cheltuielile aferente. Votul lor este necesar pentru semnarea contractului de finanțare a proiectului înaintat de Consiliul Județean Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si