fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Educatie

Rectorul ULBS, la întâlnirea Alianței FORTHEM

Mesajul rectorului ULBS cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu a participat, la Palermo, la ceremonia de lansare a celei de-a doua perioade de finanțare a Alianțelor de Universități Europene.

Prof. univ. dr. habil. Sorin Radu a asistat și la discursurile susținute de Ursula Von der Leyen, Președinta Comisiei Europene, și de Președintele Italiei, Sergio Mattarella.

În perioada 20-23 februarie, peste 100 de membri ai comunității FORTHEM, din care fac parte nouă universități partenere, s-au întâlnit în Italia, pentru a continua dezvoltarea Alianței FORTHEM.

A fi membru al Alianței FORTHEM permite comunității noastre academice să-și lărgească perspectivele interdisciplinare prin sinergia partenerilor din diverse medii educaționale. Strategic, apartenența universității noastre la rețea ne oferă un avantaj competitiv pe piața educațională din România”, afirmă prof. univ. dr. Habil. Sorin Radu.

Rectorul ULBS a participat la această întâlnire alături de rectorii și președinții celorlalte universități partenere: Universitatea Bourgogne (Franța), Universitatea din Palermo (Italia), Universitatea din Agder (Norvegia), Universitatea din Jyvaskyla (Finlanda), Universitatea din Opole (Polonia, Universitatea Letoniei și Universitatea Johannes Gutenberg” din Mainz (Germania).

Membrii FORTHEM au avut peste 50 de întâlniri în decurs de patru zile. În cadrul reuniunii Comitetului Director au fost discutate aspecte strategice, norme procedurale și alte teme importante, iar Consiliile Misiunilor (European Campus, Skills and Competences, Research, Innovation and Transfer, Service to Society, Labs and Co-creation) se vor asigura de îndeplinirea obiectivelor celor cinci misiuni. În cadrul întâlnirilor pe pachetele de lucru, participanții au încercat să găsească moduri inovative de cooperare. Studenții s-au întâlnit pentru a înființa Consiliul Studenților FORTHEM, pentru a planifica evenimente în format hibrid, organizate de și pentru studenții FORTHEM, în cadrul cărora vor aborda teme precum importanța și fragilitatea democrației, dar și pentru a discuta strategii de comunicare care să conducă la o mai mare implicare a studenților în activitățile alianței.

Alianța FORTHEM face parte din primele 17 alianțe formate în cadrul Inițiativei Universităților Europene, lansată în anul 2019 de Comisia Europeană. FORTHEM s-a extins prin includerea a două noi universități și și-a propus să parcurgă mai multe etape importante în cea de-a doua perioadă de finanțare.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si