fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social

Rechizite pentru 100 de elevi ai Şcolii Gimnaziale din Chirpăr

Rechizite pentru 100 de elevi ai Şcolii Gimnaziale din Chirpăr

Campania Arhiepiscopiei Sibiului vizează elevii proveniţi din familii defavorizate social şi îşi propune să-i ajute pe copii în procesul lor educativ din şcoli. Campania se alătură altor activităţi ale Arhiepiscopiei Sibiului prin care previne abandonul şcolar în special în mediul rural, unde dificultăţile sociale întâmpinate de familii îi împiedică adesea pe copii să mai meargă la şcoală.

Activitatea de vineri, 9 octombrie, a fost organizată respectând măsurile impuse de autorităţi în această perioadă pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. Cei 100 de copii care au primit darurile Arhiepiscopiei Sibiului provin din familii defavorizate din satele Săsăuş, Vărd, Veseud şi Chirpăr şi sunt elevi ai şcolii amintite. Reprezentanţii Departamentului de asistenţă socială al Arhiepiscopiei Sibiului au mers la şcoala din Chirpăr pentru a oferi darurile pregătite pentru elevi.

„Ne-am propus prin activitatea noastră să aducem bucurie pentru aproximativ 100 de copii care au primit kituri cu rechizite, dulciuri, băuturi răcoritoare şi fructe. Prin campania noastră ne dorim, în primul rând, să prevenim abandonul şcolar şi apoi să fim alături de toţi cei implicaţi în procesul de educaţie a copiilor, mai ales că această zonă este defavorizată social şi elevii au nevoie de ajutorul nostru”, a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmaţchi.

Recunoştinţă pentru ajutor

Copiii au primit darurile cu multă bucurie şi speranţă că îi vor ajuta în a obţine rezultate şi mai bune la învăţătură. Cadrele didactice şi-au exprimat recunoştinţa faţă de acest gest menit să îi ajute în a fi alături de elevii din aceste localităţi ale judeţului Sibiu.

„Este un lucrur nemaipomenit. Cred că trebuie să punem suflet în tot ceea ce facem. Aceste daruri sunt benefice pentru fiecare copil, pentru că fiecare copil are nevoie de ajutor. Ei sunt foarte bucuroşi şi mulţumiţi de aceste daruri şi cu siguranţă părinţii lor vor fi foarte mulţumiţi de darurile pe care le-au primit cei mici”, a spus directorul Şcolii Gimnaziale din Chirpăr, prof. Mihaela Aldea.

Prin Campania „O şcoală pentru fiecare” a Arhiepiscopiei Sibiului au fost ajutaţi până în prezent sute de elevi din localităţile rurale din judeţul Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si

Leave a Comment