fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Reabilitarea DJ 141 C, care leagă județele Sibiu și Alba, va începe în aprilie

Consiliul Județean a predat amplasamentul constructorului care va reabilita drumul județean DJ 141 C, de la limita cu județul Alba, Broșteni – Bogatu Român până la intersecția cu DJ 107 B Păuca – Slimnic. Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis la începutul lunii aprilie, iar durata lucrărilor de execuție se întinde pe o perioadă de 24 de luni.

Reabilitarea celor aproximativ 10 km de drum va fi realizată de către Asocierea SC Prenis SRL, SC DIMEX 2000 Company SRL și SC TOTAL NSA AG Construct SRL, desemnată câștigătoare în urma procedurii de achiziție publică lansată de CJ Sibiu. Valoarea contractului pentru execuția lucrărilor se ridică la 34.791.501,57 lei cu TVA.

Finanțarea este asigurată din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, valoarea contractului de finanțare fiind de 37.108.198,92 lei cu TVA. Contribuția Consiliului Județean Sibiu pentru această investiție este de aproximativ 250.000 lei, asigurați din bugetul local.

Drumul județean DJ 141 C, aflat într-o stare avansată de degradare, va fi reabilitat, vor fi amenajate drumuri laterale, vor fi executate șanțuri, rigole din beton, rigole carosabile și rigole de acostament, precum și elemente ce țin de siguranța circulației. De asemenea, podul existent la km 13+780 va fi refăcut complet și va avea o deschidere de aproximativ 11 m și o înălțime de 3,25 m. Odată cu modernizarea acestui drum la standarde europene, conectivitatea cu județul Alba va fi mult îmbunătățită, ceea ce va facilita dezvoltarea economică și socială a localităților tranzitate de DJ 141 C.

Etichete:

Recomandam sa citesti si