fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

RCA mai scump cu până la 80% pentru șoferii care provoacă accidente

rca

Preţul RCA-ului creşte sau scade în funcţie de cât de disciplinat şi prudent eşti în trafic. Doar că noi suntem campioni în Europa la frecvenţa daunelor RCA. Azi a demarat, oficial, în instanţă şi falimentul City Insurance, cel mai mare asigurător de pe piaţă, ceea ce înseamnă că polițele în vigoare vor înceta de drept în cel mult 90 de zile.

“Bonus-malus” este sistemul prin care sunt răsplătiţi şoferii care nu au incidente în trafic: dacă nu au provocat daune cu maşina proprie în anul anterior, pot beneficia de o reducere a preţului pentru poliţa RCA. Cei care au accidente însă, intră în clasa “malus” şi pot plăti chiar şi cu 80% mai mult.

Marius Constantinescu, broker de asigurări: ”Dacă nu am timp de 8 ani niciun eveniment în trafic, ajung să plătesc cu 50% mai puţin. Dacă în fiecare an, timp de 8 ani cel puţin, plătesc cu 80% mai mult decât clasa B0. Fiecare eveniment este retrogradat cu câte o clasă malus”.

Adică, poliţa se scumpeşte cu 10% după fiecare accident. Sistemul, spune ASF, este atât în avantajul asiguratului, cât şi al asiguratorului.

Daniel Apostol, purtător de cuvânt ASF: ”Asiguratul, dacă are un comporament corect, mai puţin violent, mai puţin agresiv, mai puţin producător de accidente, atunci va da mai puţini bani din buzunar”.

Fără evenimente în trafic, asigurători nu sunt nevoiţi să plătească daune, iar astfel profitul este mai mare.

Etichete:

Recomandam sa citesti si