fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Timp Liber

Răzvan Suma revine la Filarmonica Sibiu

Talentatul violoncelist Răzvan Suma se alătură orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, dirijată de Tiberiu Soare, pentru a oferi un concert inspirat și rafinat, cu lucrări de Haydn, Ravel și Dediu.

Joi, 16 martie, de la ora 19.00, la Sala Thalia, un nou concert din cadrul stagiunii simfonice 2022/2023 “EChO” îl readuce în fața publicului sibian pe violoncelistul Răzvan Suma, despre care renumita publicație germană “Das Orchester” nota că “a fascinat publicul prin talentul, sensibilitatea și inteligența sa”. Solist al Orchestrelor Radio și director artistic al proiectului ICon Arts Transilvania, Răzvan Suma are un repertoriu impresionant și o activitate concertistică amplă, concretizată în peste 1.000 de apariții scenice.

La pupitrul orchestrei sibiene se va afla dirijorul principal Tiberiu Soare.

asCULTă:

  • Joseph Haydn – Uvertura operei “L’isola disabitata”
  • Joseph Haydn – Concertul nr. 2 în Re major pentru violoncel și orchestră
  • Dan Dediu – Primavera pentru orchestră mare
  • Maurice Ravel – “Alborada del gracioso”

Biletele sunt disponibile online pe iabilet.ro, în aplicația mobilă Filarmonica Sibiu App și la casa de bilete a Filarmonicii, la prețul de 40 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

Considerat unul dintre cei mai activi violonceliști români, Răzvan Suma a organizat turnee și proiecte din anul 2012. Pe lângă prezența sa constantă în zona muzicii clasice, a participat și a dezvoltat și proiecte neconvenționale pentru publicul tânăr, care au combinat diferite genuri muzicale. În 2019, a fondat Ansamblul PlaCello, cu un repertoriu variat și accesibil pentru public. În ipostază pedagogică îl vom regăsi, vineri, 17 martie, de la ora 10.00, alături de violoncelista Ella Bokor, într-un concert educativ cu lucrări de Beethoven, Mozart, Haydn, dar și Jean Philippe Rameau, Francois Couperin sau Melchior Franck. Participarea la concertele educative se face în baza biletelor în valoare de 10 lei, iar cei interesați sunt rugați să se înscrie la telefon 0735.566.486.