fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Război PNL-FDGR în Consiliul Local Sibiu

Consilierii locali PNL nu au votat proiectul de hotărâre inițiat de primarul Astrid Fodor care permitea Primăriei Sibiu să cumpere de la Tursib SA (societate al cărei unic acționar este Consiliul Local Sibiu) un teren de 27.000 de metri pătrați situat pe Calea Dumbrăvii, în vechea autobază Tursib. Valoarea tranzacției era de aproximativ 9 milioane de euro (44.474.790 de lei, fără TVA). Prețul a fost negociat de Primărie și Tursib, după ce Consiliul Local a decis, în unanimitate, acest lucru, în luna septembrie.

Achiziție blocată de abținerea liberalilor
În ședința de joi, 15 decembrie, consilierii locali PNL s-au abținut de la vot, iar proiectul nu a putut fi adoptat doar cu voturile reprezentanților FDGR, PSD și USR. Motivul abținerii este faptul că în proiectul de hotărâre nu este specificată clar destinația terenului. Aceasta a fost anunțată, ca intenție, de primarul Fodor, în luna septembrie: pe cele 2,7 hectare de teren ar urma să se construiască un campus integrat pentru învățământul dual, din fonduri PNRR, în parteneriat cu Universitatea “Lucian Blaga”.

Războiul declarațiilor
După ședința de joi, a început războiul declarațiilor între FDGR și PNL, pe facebook. „Achiziția acestui teren este importantă pentru municipalitate și pentru sibieni deoarece oferă posibilitatea dezvoltării unor proiecte de interes public local, fiind unică prin dimensiunea ei considerabilă, nefragmentată, situată într-o zonă ușor accesibilă pentru cetățenii orașului, aspecte cheie care trebuie avute în vedere pentru o dezvoltare sustenabilă și rezilientă a Sibiului. Nu în ultimul rând, prin acest proiect am dorit să aducem o plus valoare adăugată Sibiului și implementarea de proiecte de interes local, în defavoarea unor investiții private, de tip blocuri supermarket-uri etc.”, susțin reprezentanții FDGR, care îl acuză pe Adrian Bibu, liderul de grup al liberalilor, că a pus în pericol implementarea transportului la nivel metropolitan.

Destinația terenului nu este clară
După ședința de Consiliu Local, la care a fost absent, Adrian Bibu a postat pe pagina sa de facebook motivele abținerii consilierilor PNL de la vot.
”PNL Sibiu susține achiziția terenului fostei Baze Tursib! Susținem chiar și ideile de a se realiza acolo unități de învățământ sau orice alte facilități de interes, cu condiția ca destinația terenului să fie CLARĂ, CUPRINSĂ în Hotărâre de Consiliu Local și nu fluturată prin presă sub formă de intenții. Considerăm de bun simț ca destinația unui teren achiziționat cu votul a două treimi din numărul consilierilor să nu fie cândva la îndemâna voinței a jumatăte plus unu dintre aceștia. De asemenea, susținem că este normal să știm exact (și nu generic) ce face „Tursib” cu cele 9 milioane de Euro. Nu fiindcă avem vreun dubiu în legătură cu utilizarea banilor în interesul companiei, ci fiindcă este normal să știm, Municipiul Sibiu fiind acționarul unic al acesteia. În fine, cred că e normal să știm dacă cele 9 milioane de Euro direcționate astfel ar afecta alte cheltuieli programate sau nu. Până la sedința de plen, împreună cu o parte dintre colegi, am solicitat lămuriri în legătură cu cele de mai sus. Nu le-am primit de la niciun nivel. Aceasta este justificarea noastră pentru abținerea (atenție: ABTINEREA, nu votul contra!) de ieri. Mă întreb: care este justificarea reprezentanților Municipalității pentru promovarea deficitară a unui proiect de hotărâre atât de important?”, explică Adrian Bibu.

PNL nu este “în subordinea” FDGR!

Ca lider poltic, răspund în fața cetățenilor, a colegilor de organizație și, chiar dacă pentru unii învățați altfel pare straniu, doar în ultimul rând în fața partenerilor politici.
PNL Sibiu a fost un partener onest al FDG Sibiu în Consiliul Local, în ciuda numeroaselor situații lipsite de fairplay. Am înțeles din votul sibienilor că, pentru Sibiu, trebuie sa lucram ÎMPREUNĂ cu FDGR. Împreună, deci, și nu în subordinea!
Vom face același lucru de îndată ce se reinstaurează respectul între parteneri și pentru sibienii pe care PNL îi reprezintă în Consiliul Local.