fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Rășinari, desemnat ”Best Tourism Village” de către Organizația Mondială a Tursimului

Rășinari a fost desemnat ”Best Tourism Village” 2022 (BTV) în cadrul competiției ”Best Tourism Villages 2022” lansate de către Organizația Mondială a Turismului (OMT).

”Recunoașterea Rășinariului ca Best Tourism Village 2022 reprezintă o mărturie a angajamentului nostru de a promova turismul rural sustenabil prin conservarea și promovarea valorilor naturale și culturale, a tradițiilor, a obiceiurilor și a produselor locale din zona noastră. Suntem foarte recunoscători și ne onorează această distincție oferită de Organizația Mondială a Turismului. Mulțumim tuturor celor care se implică constant în activități de dezvoltare sustenabilă a comunității și anume autorități naționale, județene și locale, unități de invățământ, pensiuni turistice, producători locali, asociații și mulți alții.” declară Bucur Bodgan, primar Rășinari.

În cadrul competiției mondiale, Rășinariul a fost selectat din 136 de sate participante din 57 de țări, iar acest lucru demonstrează valorile sale remarcabile precum și acțiunile întreprinse în dezvoltarea turismului rural sustenabil. Selecția satelor s-a realizat în baza mai multor criterii din care fac parte: promovarea și conservarea resurselor culturale și naturale, durabilitatea economică și socială, dezvoltarea și protejarea mediului, dezvoltarea turismului și integrarea lanțului valoric, infrastructură și conectivitate, sănătate, siguranța și securitate. Suplimentar, au fost notate și fotografiile și videoclipurile de prezentare a destinațiilor.

Din România, la competiție au participat trei sate si anume Rășinari (județul Sibiu), Biertan (județul Sibiu) și Ciocănești (județul Suceava), localitîți care au obținut cele mai mari punctaje în cadrul etapei naționale a competiției „Best Tourism Villages” derulate de Ministerul Antreprenoriatului si Tursimului (MAT). Aceste localități sunt incluse și în ”Ruta satelor tradiționale turistice din Romania” dezvoltate de către MAT.

”Best Tourism Villages” este o inițiativă globală a OMT lansată în anul 2021 cu scopul de a evidenția acele localități unde turismul păstrează culturile și tradițiile, celebrează diversitatea, oferă oportunități și protejează biodiversitatea. Printre satele căștigătoare in anul 2021 aminitim Gruyer (Elveția), Morella (Spania), Cumeada (Portugalia), Soufli (Grecia), Mani (Mexico), Niseko (Japonia), Caspala (Argentina), Yucun (China), Le Moren (Mauritus), Bojo (Filipine) etc.