fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sport

Rareș Uță va juca pentru BC CSU Sibiu în sezonul 2021/2022

Rareș Uță va juca pentru BC CSU Sibiu în sezonul 2021/2022

BC CSU Sibiu și-a asigurat serviciile lui Rareș Uță, sportiv care în ultimul sezon a evoluat la Pitești. Cu experiență bogată în baschetul european, după mai multe sezoane petrecute în Spania, pivotul de 23 de ani vine la Sibiu, în stagiunea următoare.

Născut la Târgu Mureș, Rareș Uță a reușit, de-a lungul timpului să își creeze un CV bogat, bifând experiențe la echipe din Spania, încă din juniorat. Rareș a junior al celor de la Unicaja Malaga, echipă cu care, ca senior, a evoluat inclusiv în Euroliga. În 2019 acesta s-a transferat în țară la U BT Cluj Napoca, pentru un sezon, iar stagiunea trecută a îmbrăcat maioul celor de la BCM U FC Argeș Pitești. Pivotul de 2.12m a avut, în sezonul trecut, prezențe pe parchet în 30 de partide ale Ligii Naționale, pentru o medie de 10 minute, reușind statistici de 3.7p, 2.3 rec.. În Cupa României a evoluat în 4 partide, pentru o medie de 20 de minute, reușind statistici de 11p. și 3.8 media la recuperări.

”Sunt foarte fericit și onorat de oportunitatea de a juca într-un oraș cu o tradiție atât de bogată în baschetul românesc și pentru o echipă ce se bucură de cei mai faini fani din România. De-abia aștept primul meci acasă și simt că va fi un an frumos pentru iubitorii de baschet din Sibiu”, a spus Rareș Uță.

”Am fost interesați de Rareș încă de când juca în Spania și sunt încântat că se alătură familiei CSU. Sunt sigur că va avea șansa să își asume un rol foate imortant în echipa noastră și o va face cu succes ”a spus Dan Fleșeriu, antrenorul principal al BC CSU Sibiu.

La fel ca și Lucas Tohătan și Mirel Dragoste, Rareș Uță este și el convoncat la naționala României și va veni la Sibiu imediat după încheierea campaniei de precalificare pentru  FIBA Basketball World Cup 2023.

Etichete:

Recomandam sa citesti si