fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Raluca Turcan: ”Victor Ponta nu poate să renunțe la doctorat din cauza propriilor modificări în legislație privind retragerea titlului de doctorat”. ​

În urma anunţului făcut de Victor Ponta, referitor la solicitarea de retragere a titlului de doctor în Drept, deputatul de Sibiu, Raluca Turcan a declarat următoarele:

Victor Ponta a devenit victima propriilor artificii legislative care au avut drept scop tocmai protejarea titlului său de doctor în Drept. Victor Ponta face un gest care nu este nici moral, nici legal. Titlul i se poate retrage de către Universitatea București pentru plagiat, pentru nerespectarea standardelor academice sau dacă Victor Ponta dă în judecată Universitatea și obține o decizie în instanță. Acesta ar fi demersul legal și, totodată absurd, în virtutea modificărilor legislative din 2012 care au avut drept scop protejarea titlului său academic. Gestul său nu este nici pe departe moral, atâta vreme cât el nu explică demersurile disperate făcute pentru a-și acoperi propriul plagiat: schilodirea CNATDCU prin modificarea numărului de membri, modificarea atribuțiilor, ordinul de ministru prin care procedura de retragere a titlului doctoral s-a transformat într-o procedură juridică.

Etichete: