fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Raluca Turcan: Starea Educației Naționale după trei ani de zile cu Victor Ponta la catedră: subfinanțare, improvizație, izolare, politizare.

Deputatul de Sibiu, consideră că Victor Ponta și miniștrii instalați de PSD la Educație și-au bătut joc în acești ani de toți elevii și profesorii, de la mic la mare și de jos în sus.

“Politica premierului plagiator Victor Ponta în educație este haosul planificat și permanent. Totul se schimbă în viteză pentru a șterge urmele greșelilor făcute tocmai prin schimbările produse. Niciuna din promisiunile făcute, acum 3 ani, în Programul de Guvernare pe Educație nu a fost respectată. A promis implementarea programelor „MASĂ LA ȘCOALĂ” şi „ŞCOALĂ DUPĂ ŞCOALĂ” pentru elevii din ciclul primar, dar a blocat iniţiativele legislative ale PNL în Parlament, continuă să întrețină risipa pe un program depășit – „Cornul şi laptele” – care nu mai răspunde nevoilor actuale și nu a prevăzut bani suficienți pentru programul after-school. A promis eliminarea analfabetismului, dar prin nedecontarea navetei şcolare, plafonarea alocației pentru elevi, întârzierea reformei curriculare şi lipsa programelor pentru profesorii care lucrează cu elevi din familii defavorizate a făcut ca analfabetismul să crească. A promis realizarea a 50.000 de noi locuri în grădiniţe şi creşe, dar a stopat proiectul de lege care permitea construirea acestor instituţii de învăţământ, a sistat construcţiile începute în trecut şi a risipit bani pe proiecte inutile. Anul acesta, în jur de 40.000 de copii nu s-au înscris în clasa pregătitoare. A promis că va sprijini 50 de proiecte de cercetare şi susţinerea Start-up-urilor din domeniul cercetării şi tehnologiei informaţiilor, dar a împiedicat activitatea instituţiei care gestionează fondurile (UEFISCDI) şi a tăiat bani de la cercetare.”

“A promis triplarea investiţiilor în cercetare-dezvoltare, dar nu a dezvoltat niciun proiect de cercetare, ba, mai mult, a sistat proiecte începute prin programele angajate de minister în mijlocul anului universitar. A promis că va subvenționa achiziționarea de manuale pentru elevi şi studenţi. NU S-A ÎNTÂMPLAT ACEST LUCRU, dimpotrivă, 2014 a fost primul an în care Abecedarele au ajuns pe băncile elevilor în al doilea semestru şi nu a crescut alocaţiile, nici bursele elevilor şi ale studenţilor.”

 

Etichete: