fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Raluca Turcan: “Cu un premier plagiator și urmărit penal, ajungem ca 1 din 4 absolvenți de clasa a XII-a să nu se înscrie la BAC”

“Din promoția curentă a liceelor s-au înscris la examenul de bacalaureat aproape 144.000 de elevi (reprezentând 76,89% din totalul înscrişilor), iar din absolvenţii de liceu fără bacalaureat din promoţiile anterioare s-au înscris aproximativ 25.000 (23,11%).”

Realitatea este dramatică în fapt: asemenea absolvenţilor din seriile anterioare, şi cei de anul acesta vor îngroşa rândurile şomerilor și a asistaților sociali. PSD a creat o armată de absolvenți fără calificări, fără diplome, fără cunoștințe pentru viață și piața muncii. În acest moment, testele internaționale ne arată că 40% din elevii de 15 ani sunt analfabeți funcțional. Rata șomajului în rândul tinerilor la sate este de 15%. Iar rândurile elevilor care nu au luat sau nu s-au înscris la examenul de BAC în ultimii ani, se vor îngroșa cu peste 50.000 de anul acesta. S-ar putea să avem aproape 400.000 de elevi cărora li s-a tăiat orice perspectivă de a avea o viață decentă, normală. Prejudiciul este enorm – două generații de elevi abandonate de Guvernarea PSD. Partidul Social Democrat a amputat legea educației încurajând contraperformanța și prejudiciind tinerii de perspectiva reușitei prin educație. PNL cere demisia premierului şi a ministrului educației pentru că:Au permis funcționarea postlicealelor în universități pentru a profita financiar anumite grupuri de interese (OUG 49/2014). Alte rezultate concrete nu există;
Nu finanțează decontul integral pentru naveta elevilor (OG nr. 29/2013) și a profesorilor; Nu acordă manuale gratuite elevilor de a XI-a și a XII-a, încălcând art. 69 alin. 4 care prevede explicit că elevii și profesorii ”beneficiază de manuale şcolare gratuite”. Finanțarea per elev este derizorie. Aproximativ 80% din costul standard/elev îl reprezintă salariile profesorilor. Ceea ce arată că statul alocă direct pentru un elev extrem de puțini bani. În acest moment avem peste 3000 de școli în care se învață simultan, alte 1200 de școli care au rămas în stadiul de șantier de 4 ani și câteva mii fără autorizație sanitară de funcționare. Programele şi manualele şcolare nu mai răspund nevoilor de cunoaştere ale elevilor. Schimbă regulile jocului în timpul jocului, aducând modificări la metodologia de organizare a bacalaureatului în timpul desfăşurării examenului. A politizat excesiv sistemul de educaţie la vârf, încurajând delăsarea, corupţia şi interesele de partid şi ignorând complet nevoile elevilor, profesorilor şi comunităţii. PNL a propus câte o inițiativă legislativă sau amendamente la aceste legi dezastru pentru a stopa derapajul din Educație. Din păcate, PSD a transformat educaţia într-un tărâm al politicianismelor şi al manevrelor electorale! Iar pentru acest fapt va trebui să plătească cu plecarea de la Guvernare!

Etichete:

Recomandam sa citesti si