fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Raluca Turcan: Bugetul Victor Ponta-PSD sărăcește Sibiul!

Dintr-un județ care este în primele 7 județe ca și contribuție la bugetul de stat, pe locul 5 ca și colectare, Sibiul este lăsat pe ultimele locuri la alocări de fonduri de la bugetul de stat.

Bătaia de joc a lui Victor Ponta la adresa comunității locale sibiene este revoltătoare! Prin tăierea bugetelor administrațiilor, primarii, atât cei din opoziție, cât și din PSD, se află în imposibilitatea de a-și gestiona activitatea curentă, de a-și duce la bun sfârșit proiectele, de a accesa fonduri europene. Zeci de localități din Sibiu au primit alocări financiare net inferioare față de cele de anul trecut. Pentru a arăta gravitatea situației, spre exemplu, o comună precum Cristian cu 4500 locuitori a primit 0 lei din sumele alocate din cotele defalcate, de la bugetul de stat, în timp ce Mihăileni, cu o populație de un sfert din populația comunei Cristian a primit 1,2 mil de lei – cei mai mulți bani din județul Sibiu, comparativ cu celelalte comune.
Astfel, primarii care s-au străduit să aibă venituri proprii, care au urmărit să aducă bani în comună, nu au au primit nimic, au fost marginalizați. Seriozitatea, interesul față de comunitate sunt nesemnificative pentru guvernul PSD.
Autoritățile locale păgubite nu-și pot acoperi cheltuielile de funcționare (între acestea fiind incluse și cheltuieli aferente școlilor și grădinițelor, plata salariilor) și cu atât mai mult sunt blocate investițiile, cofinațările pentru proiectele pe fonduri europene.Dezvoltarea acestor comunități devine astfel imposibilă. Asistăm la un blocaj fără precedent, la care s-a ajuns din cauza unui algoritm făcut pe genunchi și care nu răspunde nevoilor comunităților locale.

Nevoile unei comune mari sau ale unui oraș sunt diferite de cele ale comunităților mici. Este greșită o egalizare a veniturilor între unitățile administrativ teritoriale printr-un sistem care face abstracție de numărul locuitorilor și suprafața localităților.
PNL Sibiu, solicita premierului Ponta și ministrului dezvoltării regionale, Liviu Dragnea, să-și asume eșecul acestei desconsiderări față de munca și interesul public.
PNL Sibiu solicita demisia lui Victor Ponta și Liviu Dragnea.
De asemenea, înainte de demisie, le solicităm echilibrarea bugetelor locale din UAT Sibiu prejudiciate, pe bază de criterii transparente și stimulative. a declarat Raluca Turcan.

Etichete:

Recomandam sa citesti si