fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Raluca Turcan a început campania electorală: ”Am făcut foarte mult bine județului Sibiu”

Deputatul Raluca Turcan a ieșit, astăzi, în conferință de presă doar pentru a-și face rost de încă o apariție în mass-media. Tema întâlnirii cu jurnaliștii sibieni a fost cea abordată și acum câteva săptămâni: marile realizări din mandatul de vicepremier al României, care s-a încheiat în decembrie 2020.

Cu nostalgie în glas și gesturi largi, fosta ”vicepremieră” (cuvânt ce ar trebui acceptat, din moment ce ”președintă” este arhiuzitat de colega sa de partid din fruntea Consiliului Județean) a decretat: ”Dacă stau să mă gândesc, știu că am făcut foarte mult bine județului Sibiu și, în general, sibienilor tulburați de perioada pandemiei”. Deloc tulburată de varianta în care nu ar sta să se gândească, Raluca Turcan a continuat să înșire (citind de pe foaie) performanțele atinse alături de ministrul Fondurilor Europene: ”Am atras, pe schemă elaborată de noi, cu mânuța noastră, finanțare pentru dotarea spitalelor…”

Chiar dacă și-a citit discursul cu intonația indicată de consilierii de imagine, mesajul transmis a fost aruncat în derizoriu de greșelile impardonabile chiar și pentru un elev de clasa a doua: ”doi miliarde”, ”un parteneriat cu toți partenerii posibili”, ”o destimulare a tinerilor”.

După ce a trecut în revistă realizările din mandatul de vicepremier, a ținut să bifeze și prestația pe care a avut-o ca ministru al Muncii. Subliniind că actualul ministru, al PSD, ”se vaită” tot timpul, a vorbit despre o “creștere a salariului minim BUN de 3.000 de lei”. Pentru doamna ex-ministru al Muncii, noțiunea de “salariu BRUT” e cam vagă (probabil și-a închipuit că e o eroare de redactare strecurată în discurs). Dar nu contează, important este să știe formula pentru aria cercului!

Liderul PNL Sibiu își arogă meritele pentru toate miliardele de euro pe care le-au atras primăriile din județul Sibiu, pe proiectele depuse. Acești bani ”nu sunt îngropați nici în asfalt, nici în canalizări, nici în clădiri, destinația lor finală este îmbunătățirea vieții oamenilor”, a afirmat Turcan, de parcă investițiile în drumuri, sisteme de canalizare și școli nu înseamnă tocmai ”îmbunătățirea vieții oamenilor”.

Respectând tiparul unui discurs electoral, prezentarea a inclus banalități de genul ”ceasul ticăie, timpul trece”.
”În politică nu există doar alb și doar negru”, a concluzionat Raluca Turcan, din costumul său gri, de politician ce încasează câteva mii de euro din bani publici.

Elocvent este sloganul afișat în spatele pupitrului de la care liderul PNL Sibiu a cuvântat în fața presei: ”România în care se poate!”

Etichete:

Recomandam sa citesti si