fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie Naţional

Radu Szekely, consilier ministru educației, răspunde întrebărilor voastre

Ministerul Educației organizează miercuri, 12 ianuarie, ora 14:00, o sesiune de întrebări și răspunsuri pe tema implementării Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) ca element-cheie al Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS). Vor răspunde întrebărilor celor interesați Radu Szekely, consilier ministru, Sorin Decă, Secretar General Adjunct, responsabil implementare PNRR, Simona Tănase, Director monitorizare și evaluare, DG România Educată și Alina Sava, Senior Education Specialist – Banca Mondială.

„Răspundem mâine la întrebări despre Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar. Va fi o discuție tehnică, nu politică, cu detalii despre obiective, proceduri de înscriere și accesare, flux financiar, tipuri de activități ce pot fi implementate. Grupul țintă sunt directorii de școli care au și ciclu gimnazial, inlcusiv directorii care preiau posturile la 17 ianuarie, iar scopul este să clarificăm pe cât posibil aspecte care ridică semne de întrebare. Sunt bineveniți, evident, și alți actori din comunitate care pot sprijini școlile în reducerea abandonului școlar. Vă așteptăm!”, a scris Radu Szekely pe

Q&A-ul se va desfășura în format webinar, se adresează, în principal, directorilor de unități de învățământ și va fi transmis live pe pagina de fb a Ministerului Educației.

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) prin acordarea de granturi, în două runde, unităților de învățământ de stat de nivel gimnazial, cu risc mediu și crescut de abandon școlar, identificate prin proiectul „Dezvoltarea unui sistem integrat de prevenire, interveneție și compensare pentru a crește participarea școlară”.
MATE conține un set de instrumente pentru identificarea timpurie a elevilor în risc de abadon și înregistrarea acestora în SIIIR, planificarea și implementarea unor măsuri de prevenire și reducere a abandonului la nivelul școlii

Etichete: