fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Punctele critice pe cursurile de apă ale judeţului

Întrunit în ședință extraordinară, la convocarea prefectului Adela Muntean, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat, astăzi, inventarul actualizat al punctelor critice în caz de inundații de pe cursurile de apă din județul Sibiu. Acesta cuprinde zone din șapte localități – Orlat, Săliște, Săcel, Porumbacu de Jos, Șoroștin (comuna Șeica Mică), Tîrnava și Sebeșu de Jos (comuna Turnu Roșu).

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Sibiu, Sandu Mircea Bîrs, a prezentat măsurile întreprinse și propunerile pentru diminuarea riscului de inundații. Lucrările de decolmatare, recalibrare și consolidare a albiilor râurilor vor fi realizate din surse proprii ale SGA Sibiu, SGA Mureș și din surse bugetare.
Prefectul Adela Muntean le-a cerut membrilor CJSU care fac parte din cele trei comisii mixte de control și prevenire constituite prin Ordin al Prefectului, să-și facă datoria cu responsabilitate. “Vă cer să respectați ordinele transmise și să faceți verificările cu maximă vigilență. Sunt măsuri de prevenire foarte importante pentru siguranța cetățenilor, pe care trebuie să le abordați cu seriozitate. Nu admit să treceți cu vederea nicio abatere la niciuna dintre cele trei direcții de control: arderea vegetației uscate, salubrizarea cursurilor de apă și modul de producere, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare. La finalul lunii aprilie aștept rapoartele acestor comisii mixte de verificare”, a punctat prefectul Adela Muntean.

Etichete:

Recomandam sa citesti si