fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

PSD Sibiu: În vizită de lucru la ministrul Petre Daea (C.P.)

PSD, prin ministrul Petre Daea, ascultă vocea fermierilor! În fiecare zi, un fermier din țară este invitat de ministrul Petre Daea și toată conducerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), să-și prezinte activitatea pe care o desfășoară și problemele cu care se confruntă, să vină cu propuneri de îmbunătățire a legislației.

Astăzi, invitatul ministrului a fost Ioan Vasile Vasu, viceprimarul comunei Arpașu de Jos, un fermier cunoscut în zonă, care lucrează peste 600 de hectare de pământ. Acesta a avut o serie de propuneri vizând forța de muncă în agricultură, finanțarea investițiilor din ferme și măsurile de sprijin care se regăsesc în Planul Național Strategic 2023-2027.

“Am fost profund impresionat de modul de lucru al ministrului Petre Daea, care, în  munca lui, se bazează pe fermieri, de unde își colectează informațiile reale, astfel încât personalul tehnic din minister să fie la curent cu ceea ce se întâmplă în agricultură. Numai așa se pot aplica politicile corecte care să încurajeze și să stimuleze în mod real producătorii agricoli”, a declarat Ioan Vasile Vasu.

„L-am însoțit, astăzi, pe colegul meu Ioan Vasile Vasu, unul dintre cei mai importanți fermieri din județul  nostru, un om muncitor, care a realizat totul pornind de jos, cu foarte multă muncă. Îl felicit pe domnul ministru pentru atenția pe care o acordă fermierilor și pentru inițierea campaniei naționale de încurajare a consumului de produse românești “Produs Românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare”, care include evenimente și târguri de profil, la nivel național, cu produse din materie primă provenită din fermele românești. Am profitat de vizita la MADR și am vizitat și Târgul Pescăresc de Toamnă organizat cu scopul de a aduce producătorii din sectorul piscicol aproape de consumatori. Doar în cursul zilei de ieri, peste 10.000 de bucureșteni au fost în curtea ministerului, pentru a cumpăra produse din fermele românești”, subliniază deputatul Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu.

Pentru ministrul Petre Daea, dialogul cu fermierii este esențial. “Așa mi-am clădit cariera: să ascult talpa țării! Fermierii sunt cei care trudesc pentru fiecare palmă de pământ, ei sunt cei care dau hrană acestei țări. Dacă vrei să identifici problemele, trebuie să-i asculți mai întâi pe ei. După ce îți iei toate informațiile, doar atunci poți lua deciziile corecte. Niciodată nu am întrerupt legătura cu fermierul, cel care trudește zi și noapte și muncește pământul acestei țări”, explică ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Etichete:

Recomandam sa citesti si