fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

PSD Sibiu: Discutăm direct cu tinerii despre problema drogurilor (C.P.)

Tinerii social-democrați sibieni au dăruit, ieri, rucsacuri imprimate cu mesajul: ”Say, NO DRUGS!” (Spune: FĂRĂ DROGURI!) , mesaj pe care îl pot aduce zilnic la cunoștința prietenilor, cunoscuților. ”Alege viața, alege sănatatea mai înainte de toate!” este îndemnul tinerilor social-democrați pentru orice tânăr.

Din păcate, Sibiul nu a scăpat de problema drogurilor. Acum 20 de ani aveam cazuri izolate, dar astăzi consumul de droguri, mai ales în rândul tinerilor sibieni, este prezent foarte des.

“Dincolo de statistici, conferințe și afișe, PSD Sibiu a ales să combată acest fenomen atât de răspândit în rândul tinerilor prin dialog direct cu aceștia”, a declarat Laura Barac, președintele organizației municipale PSD Sibiu. Un grup de tineri social-democrați desfășoară de o perioadă de timp discuții cu alți tineri pentru a le explica pericolul drogurilor. “Este mai ușor când tinerii comunică direct între ei. Știm că există o reticență față de autoritate, specifică tineretului, de aceea am ales calea cea mai sigură pentru ca mesajul nostru să ajungă la ei: tot prin tineri”, a explicat Laura Barac.

De aproape un an, tinerii social-democrați, ghidați de cei din organizația municipală PSD Sibiu, organizează diferite evenimente și întâlniri cu tinerii, pe problematica drogurilor. Au realizat, prin forțe proprii, și un clip video pe această temă, care s-a bucurat de un real succes pe rețelele de socializare. Le vorbesc tinerilor despre pericolul drogurilor chiar și consumatorilor, pentru a-i convinge să renunțe. “Știm că drogurile au fost infiltrate în viețile tinerilor sibieni de ceva vreme. Am răspuns provocării de la început, cu diferite proiecte aplicate. Vrem, prin tinerii social-democrați, să ajungem la cât mai mulți tineri sibieni care sunt în categoria de risc a consumului de droguri. Nu ne vom opri!”, promite Laura Barac, președintele organizației municipale PSD Sibiu.