fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

PSD Sibiu: Banii românilor, folosiți în interes politic de către guvernarea liberală (P.E.)

Abuzurile și mita politică ale Guvernului PNL nu au limită. Prin hotărârea 758/10/09.2020 Guvernul a alocat, strict pe criterii politice, din Fondul de Rezervă al Guvernului, bani suficienți doar pentru primăriile PNL, condamnând la subfinanțare locuitorii celorlalte localități, conduse de primari PSD.

”Ceea ce a făcut guvernul PNL condus de Orban este o mizerie politică și un abuz cu iz penal, cum rar mi-a fost dat să văd. Noi nu am ținut cont de apartenența politică a primarilor la rectificările bugetare, atunci când am fost la guvernare. De asemenea, sumele alocate în timpul guvernării PSD, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), au fost echitabil distribuite între primării, indiferent de culoarea politică a primarilor, deoarece noi am înțeles că în spatele oricărui ales local stau mii de oameni care au dreptul să beneficieze de aceleași dotări și servicii în egală măsură”, a declarat Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu.

Au fost prezentate aceste nedreptăți în fața presei, în cadrul unei conferințe la care au participat, alături de Președintele Bogdan Trif și președintele Organizației Municipale, Cătălin Stanciu, și senatorul Viorel Arcaș, deputatul Ioan Terea, precum și reprezentanții primarilor PSD din județul Sibiu – doamna Maria Greavu (Loamneș), Emil Dârloșan (Dumbrăveni) și Aurel Țerbea (Merghindeal).

Primarii au semnalat faptul că sunt în pericol de a rămâne fără bani pentru funcționarea școlilor și a dispensarelor din localitățile pe care le conduc, pentru asistență socială sau pentru investiții, deoarece la această rectificare bugetară guvernul a distribuit sumele inechitabil, strict pe criterii politice, avantajând primarii peneliști și pedepsind locuitorii județului Sibiu pentru faptul că au altă orientare politică decât cea liberală.

Etichete:

Recomandam sa citesti si