fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

PSD Sibiu: Avem suspiciuni privind turismul electoral în judeţ

Reprezentanţii PSD Sibiu consideră că rezultatele alegerilor din primul tur au fost grav denaturate din cauza turismului electoral, practicat la Sibiu.

Acesta este motivul pentru care Organizația Județeană PSD Sibiu a depus îb data de 3 noiembrie 2014, o sesizare la Autoritatea Electorală Permanentă. Suspiciunile privind turismul electoral sunt întemeiate întrucât, din simpla lectură a datelor publicate în urma desfășurării turului întâi al alegerilor prezidențiale, reiese faptul că în județul Sibiu au votat pe listele suplimentare 22 de mii de persoane, cu mult peste ceea ce se înregistrează de regulă la alegeri.
”Suntem extrem de îngrijorați de acest numărul neobișnuit de mare de alegători pe listele suplimentare. Asta demonstrează că s-a practicat turismul electoral masiv și votul multiplu, influențând astfel rezultatele pe județul Sibiu cu peste 20% în favoarea candidatului ACL. Nu este sezon turistic, nu au fost evenimente culturale sau artistice care să justifice prezența unui mare număr de vizitatori în Sibiu și județ. Mai mult, au fost sate cu 400 de locuitori, evident fără obiective turistice și nici situate pe drumuri naționale, în care au votat zeci și sute de oameni pe liste suplimentare”, a declarat Adrian Besoiu, vicepreședinte al Organizației Județene PSD Sibiu.
El a mai dat ca exemplu faptul că numărul votanților pe listele suplimentare, 22 de mii în tot județul, este aproape egal cu numărul celor care au votat în municipiul Mediaș, 23 de mii.În aceste condiții, Organizația Județeană PSD solicită Autorității Electorale Permanenteverificarea încrucișată a acestor liste până la data turului al doilea.
O nouă încălcare gravă a legii electorale a fost constatată în această dimineață când Organizația Municipală PSD Sibiu a descoperit și fotografiat mai multe panouri de afișaj electoral pe care echipele candidatului Iohannis au lipit afișe, deși campania pentru turul al doilea nu a început. S-a încălcat astfel legea 370/2004 (art.41. al.2), motiv pentru care PSD Sibiu a depus la Biroul Electoral Județean o plângere în care solicită aplicarea sancțiunilor legale și ca primarul Klaus Werner Iohannis să procedeze la îndepărtarea afișelor ilegale ale candidatului Klaus Werner Iohannis.

Etichete:

Recomandam sa citesti si