fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

PSD Sibiu: Agenția Domeniile Statului sprijină producătorii agricoli români

La invitația deputatului Bogdan Trif, George Sava, directorul general al Agenției Domeniile Statului (ADS), a venit în Sibiu, pentru a vizita mai multe locații în care ADS deține terenuri agricole și a constata care sunt zonele în care terenurile nu au fost lucrate de cei care le au în concesiune.

În acest an, ADS a început o campanie de promovare a terenurilor propice pentru cultivarea hameiului, viței-de-vie și a pomilor fructiferi la nivelul întregii țări, urmărind refacerea cât mai multor suprafețe din aceste categorii de culturi”, explică directorul general George Sava.

În județul Sibiu, ADS deține circa 17.243 de hectare de teren agricol format din teren arabil, pășuni, vii, livezi și terenuri neproductive. Cea mai mare parte a terenurilor este concesionată, arendată către crescătorii de animale din zona Sibiului.

PSD Sibiu: Agenția Domeniile Statului sprijină producătorii agricoli româniL-am invitat pe domnul director general al ADS și în Laslea, unde domnul Ioan Onea cultivă hamei pe o suprafață de 17 hectare, concesionată de la ADS. Domnul Onea, inginer agronom de meserie, care este și primarul comunei Laslea, i-a explicat directorului ADS dificultățile pe care le întâmpină și a cerut ca statul să se implice, la fel cum se întâmplă în celelalte țări ale Uniunii Europene, pentru ca producătorii români să poată face față concurenței producătorilor externi, a căror prezență pe piața românească este tot mai agresivă. Domnul Onea i-a explicat că el a reușit să achiziționeze toată tehnologia pentru a închide cercul de producție, astfel încât hameiul pleacă din ferma sa gata ambalat, în saci, către producătorii de bere din România. Domnul Onea a declarat că, dacă Statul Român va suplimenta măsurile de sprijin, el va avea curajul să extindă suprafața cultivată. Din fericire, în România, încă se mai produce bere cu hamei cultivat în țară, însă o mare parte din materia primă provine din import. Îi mulțumesc colegului meu de partid și prietenului meu George Sava pentru faptul că este aplecat asupra problemelor fermierilor români. Am siguranța că, în colaborare cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, va fi un sprijin real pentru producătorii agricoli autohtoni, luând decizii bune pentru dezvoltarea agriculturii românești”, a declarat deputatul Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si