fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

PSD mizează pe Dorel M. pentru Primăria Porumbacu de Jos

În timp ce proaspăta membră a PSD Sibiu Corina Bokor așteaptă ”sentința” colegilor din Consiliul Local în privința eliberării sale din funcția de viceprimar al municipiului Sibiu, președintele PSD anunță noi racolări.

”Dorel Martincu, consilier local PMP, și Ioan Filimon, viceprimar în funcție (PNL), s-au alăturat echipei PSD Porumbacu de Jos”, a anunțat, în această dimineață, Bogdan Trif, pe pagina sa de facebook. Candidat la funcția de primar va fi Dorel Ioan Martincu, cel care se bucură de ”suportul marii majorități a porumbăcenilor”.

Traseiștii momentului

Campania PSD de racolare a primarilor, viceprimarilor, consilierilor sau liderilor de organizații locale din PNL, PMP și USR a avut succes în județul Sibiu. Și aceasta continuă. Până acum, cinci primari și-au schimbat deja carnetul de partid: Timotei Păcurar (USR) – Micăsasa, Ioan David (PMP) – Roșia, Stelian Istrate (PMP) – Turnu Roșu, Sebastian Ioan Dotcoș (PNL) – Marpod, Vasile Beschiu (PNL) – Jina. La aceștia se adaugă cinci viceprimari: Adrian Suciu (USR) – Micăsasa, Ioan Ludoșan (PNL) – Miercurea Sibiului, Adrian Antal (PMP) – Alțâna, Ioan Filimon (PNL) – Porumbacu de Jos și Corina Bokor (FDGR) – Sibiu, care a fost marea surpriză a sezonului de transferuri.

Migrația ”slăbește coaliția”

Partenerii din coaliția de guvernare nu văd cu ochi buni migrația aleșilor PNL către PSD. „Plecarea unor primari de la PNL la PSD este o acţiune politică greşită, care slăbeşte actuala coaliţie de guvernare şi pune în pericol realizarea proiectelor majore pentru ţară. Fiecare primar, viceprimar sau consilier care părăseşte partidul reprezintă o lovitură la temelia stabilităţii politice şi economice pentru care ne-am aliat politic şi am decis să guvernăm împreună. Din această migraţie pierdem toţi, nu doar PNL”, a declarat Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu. Aceasta acuză liderii PSD de șantaj și presiuni exercitate asupra primarilor. „Aș putea paria că nu binele comunităţii locale îi determină pe unii să schimbe partidul politic, chiar înainte de alegeri, ci presiunile, condiţionările şi chiar şantajul, lucruri care nu au ce căuta într-un stat membru al UE şi profund incorecte între doi parteneri de guvernare”, spune Turcan.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si