fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Protest: Procurorii sibieni lucrează doar urgențele

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au intrat, de astăzi, într-un protest pe perioadă nedeterminată, solidarizându-se cu grefierii. Aceștia vor participa doar la cauzele considerate urgențe.

Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, întrunită ieri, a hotărât ”susținerea necondiționată a protestului personalului auxiliar de specialitate” și ”susținerea în integralitate a punctului de vedere exprimat de Consiliul Superior al Magistraturii prin adresa nr. 23701 din 14.12.2023 adresată Ministrului Justiției, prin care se critică articolul VIII din proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului referitor la plata sumelor stabilite cu titlu de drepturi de natură salarială pentru personalul din sistemul justiției prin hotărâri judecătorești definitive și acte administrative emise anterior intrării în vigoare a O.U.G. nr. 99/2023 și se solicită reformularea acestui articol în acord cu criticile aduse”, transmite prim-procuror adjunct Mihaela Ruginosu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a suspendat programul de audiențe cu publicul. Hotărârea adoptată ieri prevede și cum se va restrânge activitatea procurorilor, începând cu data de 15.12.2023, pe o perioadă nedeterminată de timp.

Procurorii din cadrul Secției Judiciare participă:

la judecarea cauzelor cu arestați aflate în faza de urmărire penală, de cameră preliminară și de judecată;

în cauzele în care este sesizat Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu;

în cauzele având ca obiect măsurile de siguranță și măsurile de siguranță provizorii: obligarea la tratament medical și internare medicală;

în cauzele în care există riscul împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale într-un interval de timp mai mic de un an;

în cauzele civile cu caracter urgent.

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și supraveghere a acesteia fac cercetări, supraveghează ori soluționează:

cauzele în care s-au luat sau urmează a se lua măsuri preventive și/sau asiguratorii;

cauzele în care urmează a fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți

alte cauze apreciate de fiecare procuror ca fiind urgente.

Etichete:

Recomandam sa citesti si