fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Prostituție și droguri în apartamente închiriate în Sibiu

Doi bărbați au fost reținuți de polițiștii din Cluj, pentru acuzații grave proxenetism, trafic de droguri de mare risc și alte ilegalități pe care le-au săvârșit în mai multe orașe, printre care și Sibiu.

Încă de sâmbătă, 13 aprilie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj  au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pe o durată de 24 ore a celor doi.

C.S.I. şi D.A.C.  au fost reținuți pentru  săvârșirea infracțiuniilor de trafic de persoane, în formă agravată și în formă continuată, proxenetism, în formă continuată, trafic de droguri de risc, în formă continuată, acces ilegal la un sistem informatic, în formă agravată și în formă continuată, și de alterare a integrităţii datelor informatice.

Procurorii transmit că, unuil dntre ei, inculpatul C.S.I., începând cu anul 2014, a recrutat mai multe persoane de sex feminin cu scopul de le exploata sexual, prin obligare la practicarea prostituției. De-a lungul timpului, le-a adăpostit în apartamente închiriate în regim hotelier pe raza municipiul Cluj-Napoca și a altor orașe din România (printre care Sibiu, Craiova și Oradea) şi le-a înlesnit acestora activitatea de prostituţie, prin gestionarea unor conturi pe site-uri de profil,  obținând sume de bani de pe urma practicării prostituției.

Pentru a constrânge fetele să practice prostituția, inculpatul C.S.I. le-a drogat, prin injectarea cu heroină,  creându-le astfel o stare de dependență față de această substanță.

„În urma cercetărilor efectuate în prezenta cauză, a rezultat faptul că, inculpatul D.A.C. a deţinut şi a vândut droguri de mare risc (Metadonă) inculpatului C.S.I., pe care i le-a expediat acestuia sub formă de pachete prin intermediul firmelor de curierat.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate 47 de comprimate de metadonă de 20 de mg., 12 comprimate de metadonă de 5 mg., 16 telefoane mobile, 11 cartele SIM, 2 memory stick-uri, 2 carduri de memorie, acte de identitate ale altor persoane, înscrisuri, un cântar electronic de mare precizie și sume de bani”, transmit procurorii.

Tribunalul Cluj a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile a celor doi inculpați.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Cluj-Napoca și București, precum și jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ”Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpații beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, mai spun procurorii.

Etichete: