fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Propunere în dezbatere publică: Strada Arhivelor și Piața Schiller, pietonale

Primăria Sibiu înaintează spre dezbatere publică un nou proiect de extindere a zonei pietonale din centrul istoric. Se propune transformarea străzii Arhivelor și a Pieței Schiller în zone pietonale.

“Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2030 prevede reorganizarea unor noi străzi și piațete în favoarea deplasării pietonale. Punem în aplicare treptat aceste prevederi și propunem extinderea pietonalului cu încă două zone situate lângă Piața Mare: Piața Schiller și str. Arhivelor. Prin închiderea acestora pentru traficul auto și desființarea parcărilor, prioritizăm și încurajăm deplasarea pietonală și creăm condițiile pentru scăderea poluării cauzate de emisiile de carbon” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Locuitorii din zonele vizate vor putea utiliza abonamentele emise sau vor putea solicita abonamente de parcare pentru riverani, acestea urmând să fie valabile pe străzile din jur: Tipografilor, Cetății și bulevardul C. Coposu. De asemenea, locul de parcare rezervat persoanelor cu dizabilități și cel rezervat creșei de pe str. Arhivelor se vor muta pe strada Timotei Popovici, aproape de intersecția cu str. Arhivelor.

Propunerea a fost analizată de Comisia de sistematizare a circulației, fiind avizată favorabil.

Aceasta se va afla în dezbatere publică, sibienii fiind așteptați să transmită sugestii și opinii pe adresa pms@sibiu.ro sau în format fizic, la Centrul de Informații pentru Cetățeni al Primăriei Sibiu, din sediul situat în Piața Mare. Ulterior, proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local, intenționându-se implementarea măsurilor începând cu 1 august 2023.

Reamintim zonele din centrul istoric care sunt deja pietonale: Piața Mare, Piața Mică, Piața Huet, Piața Aurarilor, str. N. Bălcescu, str. Cetății (între str. Gh. Lazăr și str. A. Papiu Ilarian), str. Papiu Ilarian (între str. N. Bălcescu și str. Tipografilor), str. Samuel Brukenthal, str. Manejului, str. Telefoanelor, str. Târgului și str. Funarilor.