fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Promoția AFT „Regele Mihai I-100”, aplaudată la scenă deschisă în Piața Mare

Promoția AFT „Regele Mihai I-100”, aplaudată la scenă deschisă în Piața Mare
Piața Mare a fost astăzi scena pe care studenții Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu au urcat pentru a marca absolvirea cursurilor acestei prestigioase unități de învățământ superior din Sibiu și pentru a primi primul grad de ofițer. Ceremonia s-a desfășurat în prezența Ministrului Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a conducerii Academiei militare și a oficialităților locale. Primarul Astrid Fodor a fost prezentă la festivități, fiind alături de Academie și de proaspeții absolvenți. Ceremonia a avut loc în ziua în care România sărbătorește Ziua Imnului Național, ocazie cu care, cei prezenți au intonat imnul țării noastre, într-un cadru solemn.
Promoția AFT „Regele Mihai I-100”, aplaudată la scenă deschisă în Piața Mare
„Felicitări promoției Regele Mihai I 100! Felicitări pentru primul grad de ofițer și pentru faptul că au absolvit o Academie Militară ale cărei standarde pentru cadeții săi sunt foarte ridicate, ceea ce se datorează consecvenței conducerii Academiei Forțelor Terestre în impunerea și păstrarea acestora. Prestigiul Academiei este dat pe de o parte de profesorii săi, dar și de fiecare dintre absolvenții săi, prin cariera pe care și-o vor construi în următorii ani. Consider că absolvenții AFT pleacă cu un avantaj pentru faptul că au absolvit la Sibiu, pe de o parte pentru că Academia sibiană este o instituție de renume prin calitatea instruirii pe care o oferă, iar pe de altă parte pentru că Sibiul este un oraș care înțelege misiunea militară și importanța acesteia pentru întreaga țară. Din partea administrației locale și a mea personală, transmit absolvenților mult succes în pregătire și în cariera militară viitoare.”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
„Am fost onorat, să fiu astăzi, în Piața Mare alături de absolvenții promoției Regele Mihai I – 100 ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, într-o zi cu o semnificație aparte, astăzi fiind și Ziua Imnului Național. Mă bucur că împreună cu părinții, profesorii, reprezentanții autorităților centrale și locale, am trăit alături de ei, acest moment încărcat de emoție și nostalgie, ce are o semnificație definitorie pentru cariera militară. Dragi absolvenți militari, faceți parte dintr-o generație încercată de dificultățile generate de pandemie, însă acum la final de an universitar, toate eforturile depuse în anii studenției, sunt răsplătite cu avansarea în gradul de ofițer. Pe drumul ales să îl urmați, fiți ambițioși, perseverenți și nu vă pierdeți niciodată nădejdea că veți reuși! Nu uitați să fiți recunoscători oamenilor pe care îi întâlniți pe drumul vostru: părinți, profesori, camarazi! Trăiți fiecare clipă, învățați din greșeli și mai presus de toate bucurați-vă de fiecare realizare pe care o veți avea! Vă doresc multă sănătate și succes în îndeplinirea tuturor obiectivelor profesionale și personale!”, a fost și mesajul lui Mircea Dorin Crețu, prefectul județului Sibiu.
Promoția AFT „Regele Mihai I-100”, aplaudată la scenă deschisă în Piața Mare
„Ceremonia militară de acordare a primului grad de ofițer pentru absolvenții Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” este un moment important pentru toată comunitatea sibiană.
Promoția „Regele Mihai I – 100”, o generație de tineri valoroși, va duce cu ea mai departe numele instituției din care a pornit la drum în carieră și numele Sibiului, un județ cu îndelungate și bogate tradiții militare.
Am avut bucuria de a le fi alături astăzi, când celebrăm și Ziua Imnului Național, în cadrul unui eveniment pe care tinerii ofițeri nu-l vor uita niciodată.
Dragi absolvenți, de astăzi ofițeri în structurile de apărare a țării, vă mulțumesc pentru că ați ales să porniți la drum în carieră de aici, de la Sibiu și vă doresc mult succes și inspirație pentru viitor! Sunt convinsă că valorile și aptitudinile pe care vi le-ați însușit în anii de formare la Sibiu vă vor ajuta să faceți față cu succes tuturor provocărilor pe care le veți întâlni!”, le-a transmis și Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Etichete:

Recomandam sa citesti si