fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Proiectul RADIO VOLUNTAR – ascultă și vocea copiilor romi

Asociația „Iulian al II-lea pentru educație și integrarea romilor’’ va implementa în acest an la Centrul de zi cu program after school pentru copiii romi: Proiectul RADIO VOLUNTAR – ascultă și vocea copiilor romi.

Obiectivele principale ale  proiectului sunt:

  • înființarea unui mini studio în care tineri voluntari și copii vor învăța tainele jurnalismului de radio, dar și pe cele ale internetului, prin intermediul unui laptop, respectiv al unui reportofon.
  • dezvoltarea unui set de activități pentru petrecerea timpului liber împreună cu voluntari care să-i inspire și să ajute la integrarea copiilor de etnie romă în comunitate

Proiectul este RADIO VOLUNTAR – ascultă și vocea copiilor romi este finanțat prin fondurile strânse de alergători și de susținători prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu 2021, un program al Fundației Comunitare Sibiu.

,,Copiii din comunitatea romă din Turnișor care au alergat alături de susținătorii acestui proiect îndrăzneț la Maratonul Internațional Sibiu în luna octombrie 2021 se pregătesc la început de an să dezvăluie tuturor povestea lor. Veți afla detalii despre cărțile preferate, despre filmele vizionate, dar mai ales despre cultura, obiceiurile și tradițiile lor. Un grup de voluntari vor descoperi în interviurile lor, ce se ascunde sub hainele colorate ale copiilor din comunitatea romă. Vor înregistra sunete, vor participa la ateliere creative, vor afla rețete tradiționale și vor difuza materialele pe canalul Youtube. Proiectul își propune înființarea unui mini studio în cadrul Centrului de zi cu program after school pentru copiii romi. Tinerii și copiii vor învăța tainele jurnalismului radio, dar și misterele computerului și ale unui reportofon’’, comunică Iulian Rădulescu, președintele Asociația ,,Iulian al II-lea pentru educație și integrarea romilor’’.

Asociatia Iulian al II-lea pentru educatie si integrarea romilor

Finanțarea primită prin intermediul fondurilor strânse în cadrul Maratonului Internațional Sibiu 2021 este de 1559 lei. Multe dintre activitățile proiectului vor fi derulate cu sprijinul voluntarilor și a partenerilor asociației.

Din luna februarie 2022 copiii vor participa la atelierul de storytelling, la activitățile de cunoaștere, de integrare, de utilizare a laptopului și a reportofonului, la activitățile de învățare a programelor de editare audio desfășurate atât la Centrul de zi cu program after school pentru copiii romi, cât și în mediul online.

Proiectul se desfășoară până la finalul lunii iulie.  Cele 30 de emisiuni înregistrate vor fi transmise  în perioada 1-30 iulie 2022, pe canalul YouTube – pagina Asociației ,,Iulian al II-lea pentru educație și integrarea romilor’’, între orele 8.00 – 9.00 și 20.00 – 21.00.

 

 

 

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si