fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură Politica

Proiectul consilierilor USR PLUS Sibiu pentru modificarea Ghidului Agendei Culturale, pus în dezbatere publică

Proiectul consilierilor USR PLUS Sibiu pentru modificarea Ghidului Agendei Culturale, pus în dezbatere publică

Consilierii locali USR PLUS Sibiu au depus un proiect cu un set de modificări ale Ghidului ce stă la baza Agendei Culturale care a intrat, începând de ieri, în dezbatere publică.

Persoanele fizice sau juridice interesate pot depune în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare cu privire la Proiectul de hotărâre,  la adresa de e-mail pms@sibiu.ro, până la data de 1 martie 2021. Proiectul poate fi găsit aici: https://sibiu.ro/consiliu/proiecte_dezbatere. În document sunt modificările propuse de grupul consilierilor USR PLUS și, ca răspuns, raportul de specialitate al Serviciului Cultură, Sport și Turism.

„Ghidul care trasează liniile de implementare a proiectelor culturale trebuie să fie într-un continuu proces de îmbunătățire, cu propuneri care rezultă mai ales din experiența operatorilor culturali. Proiectele desfășurate prin Agenda Culturală sunt cele care, în ultimii ani, au contribuit într-o mare măsură la completarea ofertei culturale din Sibiu, unele dintre acestea suplinind segmente ale spectrului cultural care nu sunt acoperite de instituțiile culturale. Proiectul nostru este acum în dezbatere publică și vă invităm să veniți cu sugestii”, a declarat Diana Mureșan, consilier local USR PLUS și inițiatoarea proiectului.

Modificările propuse de consilierii USR PLUS Sibiu ar asigura:

  1. Creșterea transparenței și echității în procesul de selecție a proiectelor care aplică pentru Agenda Culturală;
  2. Creșterea gradului de flexibilizare a regulilor de decontare;
  3. O mai mare libertate pentru alegerea locului de desfășurare a proiectelor culturale;
  4. Eliminarea prezumției de rea-credință a beneficiarilor.

Dacă v-a plăcut articolul nostru vă invităm să ne citiți pe starsibian.ro

Etichete:

Recomandam sa citesti si