fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet Social

Proiectul „Cămăruţa milosteniei”, în parohii din Protopopiatul Agnita

Proiectul „Cămăruţa milosteniei”, în parohii din Protopopiatul Agnita

Proiectul intitulat „Cămăruța Milosteniei. Împreună dăruim bucurie și speranță”, desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului şi care are drept obiectiv  asigurarea în  permanență de ajutor semenilor aflați în nevoi, a fost implementat  și desfășurat și la nivelul Protopopiatului Agnita, judeţul Sibiu, prin implicarea mai multor  parohii: Agnita I, II și III, Alțâna, Bârghiș, Cașolț, Coveș, Nou, Ruja, Retiș, Vurpăr.

Alimentele neperisabile au fost colectate  de la credincioși și donate mai departe în baza unor procese verbale de predare-primire, centrelor de îngrijire a persoanelor vârstnice, dar și persoanelor cu situații sociale precare, de pe raza Protopopiatului Agnita, prin sprijinul tuturor preoților și a voluntarilor de la parohiile implicate, dar și a altor voluntari, precum: pr. Zamfir Florin Robu, Viorel Ghizășan și  alte persoane binevoitoare.

Beneficiarii darurilor de alimente au fost identificați în  colaborare cu Primăria Agnita, dar și  din baza de date a persoanelor și familiilor nevoiașe din fiecare parohie de pe raza protopopiatului, întocmită de Protopopiatul Agnita, astfel încât alimentele au ajuns la mai multe persoane sau familii cu nevoi sociale reale, din mai multe parohii din protopopiat.

Acțiunea va continua pe tot parcursul anului, astfel încât, cei doritori să ia parte la campania filantropică, își pot concretiza dorința prin donarea de alimente neperisabile, în cadrul bisericilor care derulează acțiunea de colectare a alimentelor. Alimentele aduse, vor fi înregistrate și mai apoi împărțite tuturor beneficiarilor aflați în evidență, care sunt grav afectați social în această perioadă.

Etichete: